Son olarak ise Bursa’da bulunan beş liseden de açıklama geldi. Zuhal Dörtçelik (Şenipek) Endüstri Meslek Lisesi, Çamlıca Anadolu Lisesi, Yıldırım İMKB Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ve Uğur Temel Lisesi öğrencileri bildiri yayımlayarak isyan dalgasına katıldı.

Zuhal Dörtçelik (Şenipek) Endüstri Meslek Lisesi: Bu İsyan Metnidir!

Ülkemizin karanlıklar diyarı olmaya başladığı şu günlerde, birer ateşböceği gibi parlayan liselilerin umuduyla, coşkusuyla, heyecanlanıyoruz. Genç yüreğimiz daha hızlı çarpmaya başlıyor.

Bu bir selam metnidir.

Bu daha başlangıç metnidir.

Bu isyan metnidir.

Çünkü isyan her yerdedir…

Ey sen Zuhal Dörtçelik Meslek Lisesi öğrencisi,

Fabrikaların ucuz işçisi, stajyer diye işlerin en pisine sürüleni, meslek lisesi diye ismi söylenmeyeni…

Haydi!

Tut elimizden, omuzdaş olalım, İstanbul’a, İzmir’e Ankara’ya uzanalım…

Bu gerici eğitime, bu ticarethanelere teker teker, ama hep birlikte sırtımızı dönelim.

Seninle birlikte Gezi’de sokaktaydık, nasıl ‘korktular’ bizden? Sıralardan taşmıştık seninle, dört duvara sığmadık. Şimdi yürürüz işte liselerden başlayıp karanlıkların üstüne…

Evet, İSYAN !

Çamlıca Anadolu Lisesi: Biz de Cevap Veriyoruz!

Karanlık günlerin arasından bir umut ışığı gibi beliren bu haberlere Çamlıca Anadolu Lisesi öğrencileri olarak biz de cevap veriyoruz.

Cevabımız geçmişin ellerinde olan geleceğimizi kurtarmak içindir. Cevabımız liseli olarak aydınlık günler için, gerçek bir demokrasi içindir.

İçinde menfaat, siyasi çıkar bulunduran ve beyin yıkayan bir eğitim sistemi istemiyoruz. Kendi fikirlerini empoze eden bir eğitim sisteminden ziyade ilerici bir eğitim sistemi hayal ediyoruz.

Amacımız bilginin peşinden koşan, beyinlerin çalıştığı bir sistem.

Aydınlık hayaller umudumuz, gelecek nesiller mutluluğumuzdur.

Liseliler bu yolda asla pes etmeyecek gururumuzdur.

Şimdi bir isyan liselerin her yanını sarıyor, isyanimiz oluyor. Onlar liseleri gerici, karanlık bir zihniyetle kusatirken bizler aydınlığın türküsünü söylüyoruz, bu bildiri aydınlığın turkusune bir ıslık, isyanda ses, Çamlıca Anadolu Liselilerin sözleridir!

Yıldırım İMKB Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi: Karanlığa Sırtımızı Dönüyoruz!

Önce saçlarımızı beğenmediler, sonra kıyafetlerimizi, gülüşümüzü beğenmediler, giderek vahşileştiler, kadın oluşumuzu beğenmediler, ikinci sınıf insan muamelesi ettiler.

Bir zamanlar çıkmıyordu sesimiz, ne dedilerse sustuk, kabul ettik sandılar. Hani cahiliye devri çoktan kapandı diyorlar ya bizi yaşarken öldürdüler dört duvarların arasında, okulda, evde stajda…

Bu ortaçağ zihniyeti elimizden alırken herşeyi, bizi, insanlığımızı, benliğimizi, susmak olur mu deyip bir yola çıkıyoruz şimdi. Bu yol gericiliğe geçit vermeyeceğiz diyen liselilerin, aydınlıkçı eşit bir yaşam diye haykıran biz genç insanların yolu. Yani arkadaşım bu yol insan olmanın yolu.

Bizler bu yolda yürüyen yüzlerce liseli dostumuz gibi, bir ışık olmaya, kulaklara ıslık olmayavarız, Özgecan’ selam, Berkin’e selam. Sırt çeviriyoruz karanlığa, aydınlığa selam.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi: Karanlığın Kök Saldığı Liselerden Işıklar Geliyor

Karanlığa sırtını, aydınlığa yüzünü dönen tüm liseliler gibi bizlerde bir çığlık atıyoruz, isyanın sesine ses oluyoruz.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri olarak önceden en iyi şekilde görevini yapan öğretmenlerimizi alıp onların yerine cinsiyetçi söylemleriyle, farklı düşünce veya görüşlere saygıları olmayan bağnaz,yobaz ve gerici insanların bizi yönetmeye çalıştıklarını görüyor bizde onlara başkaldırıp yenilikçi,özgürlükçü,bilimsel ve sorgulayan sistem için mücadele vereceğimize inanarak bu bildiriyi yayınlıyor ve bizim gibi düşünen bütün liseli arkadaşlarımızı karanlığa karşı aydınlık olmaya çağırıyoruz!

Uğur Temel Lisesi: Sol Baştan Sırtımızı Dönüyoruz!

Gericiliğe ve karanlığa karşı sırtını dönen İstanbul Erkek Lisesindeki arkadaşlarımızı selamlıyor, karanlık bir geleceğe sol baştan sırtımızı dönüyoruz.

Herşeyin Bildirisi;

İktidar, organları aracılığı ile gerici zihniyetini gençliğe yani geleceğe aktarıyor, sağ baştan saymamızı istiyorsa karanlık bir geleceğe sol baştan sırtımızı dönüyoruz.

Erkek lisesinde verilen tepki toplumun bir kısmı olan öğrencilerin-liselilerin eğitim-öğretim başta olmak üzere toplumdaki tüm memnuniyetsizliklere karşı verilmiş bir tepkidir.

Eğitim-öğretimin imam hatipleştirme, pozitif ve analitik bilim derslerinin niteliksizleştirilmesi, felsefe gibi derslerin saatlerin azaltıması hatta kaldırılması ile içi boşaltılmış, iktidar zihniyetinin çiftliği haline getirilmiştir. Laiklik karşıtı iktidar eğitim-öğretiminde kendi zihniyetinde şekillendirmeye çalışmıştır. Biz Cumhuriyetin yapı taşı olan laikliği sonuna kadar savunuyor ve gericiliğe zihnimizi; sınıflarımızı teslim etmiyoruz.

İktidar dalkavuklarını müdür olarak atıyor, muhalif öğretmenler başta olmak üzere, tüm öğretmenleri baskı ve tehdit yoluyla sindiriyor, müfradatıyla öğretmenlerin görevi olan biz öğrencileri aydınlık bir nesil olarak yetiştirme görevini engelliyor. Biz tüm bu sebeple görevinden gönderilmiş,baskı ve tehdite maruz kalmış öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

Eğitim-Öğretim yıllardır zorluk ve haksızlık yaratan sınav sisteminin üzerine şekillendirilmiş, eğitim-öğretimde temel liseler ortaya çıkmıştır. Bu yolla zaten fırsat eşitliğinin olmadığı bir sistem iyice deşilmiş, yozlaştırılmıştır. İktidar rant, piyasa para kazanmıştır. Biz eğitimde fırsat eşitliği ve kamusallığı savunuyor, eğitim gibi önemli bir organı piyasalaştıranlara karşı duruyoruz.

Uğur Temel Liseli kardeşim gör yapılanları gör sesin yükselmesin diye bizi sınav kaygısıyla dolduranları, bizleri aynı kaygıyla ceplerimi doldurayım diye soyanları, geleceksizleştirenleri.

Bir düzen ki, bilmeyiz hangi neodayı tarafından yönetiliyordur, bilmeyiz her poşette gördüğümüz büyük biraderin adını, bilmeyiz boyalı kuşların hangi toprakta kimin silahı ile vurulduğunu. Bildirmez bize bunu zaman, bildirmek istemez belki bizi oyalar bu düzen, ama sebep ise tüm bunlara düzen, çarkına kalem sokmasını da biliriz. Söz söyleyene zulüm ediyorlarsa sözün üstüne son sözümüzü söyleriz varsın kalemimizi kırsınlar. Gelecek biz isek gelecek bizimdir.

Kaynak: Birgun.net