Meclis Anayasa Komisyonu görüşmeleri olaylı başladı. AKP ve HDP'li vekiller arasında kısa bir süre gerilim yaşandı.

Basının, salon darlığı nedeniyle içeriye alınmadığı görüşme devam ediyor.

Görüşmede konuşan CHP'li Tezcan şunları söyledi: ''Mevcut siyasi iklimdeki yargı üzerindeki baskıyı alıp savcıların özellikle bakanlar ve iktidar partisi milletvekilleri hakkında fezleke düzenlemekte, soruşturma açmakta korktuğunu biliyoruz. Düzenlenmeyen fezlekeler ne olacak?

Bir sorun daha var; bugün ortaya çıkmadı, mesela üç milletvekilinin iştirak ettiği bir olayda fezleke düzenlenmiş, dördüncüsünün de iştirakı var ama daha ortaya çıkmamış bu. Bir sene sonra ortaya çıkacak. O zaman ne olacak? Bu teklifte o da yok, onun da dokunulmazlığı devam edecek.

Böyle bir tabloda bu düzenleme eşitlik ilkesine de aykırı, sorunu kökten çözmeyen bir durumdur.''

Dokunulmazlık teklifini eşit ilkesine aykırı bulduğunu dile getiren Tezcan sözlerini ise, ''Cumhuriyet Halk Partisi dokunulmazlıklar konusunda hayır oyu verdi dedirtmeyeceğiz'' diye bitirdi.

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de CHP Anayasa Komisyonu üyesi Bülent Tezcan’ın AK Parti’nin teklifine evet diyeceğini açıkladığı konuşmasını Twitter’da paylaştı. HDP’li Kürkçü, CHP’li Tezcan’ın "AKP teklifi korkunçtur, Anayasa'ya, insan haklarına aykırıdır. Ama evet diyeceğim. Hayır dedi dedirtmem" diye konuştuğunu aktardı.

CHP AY. Kms. üyesi Bülent Tezcan: "AKP teklifi korkunçtur, Anayasa'ya, insan haklarına aykırıdır. Ama evet diyeceğim. Hayır dedi dedirtmem"

— Ertuğrul Kürkçü (@ekurkcuHDP) April 28, 2016Kaynak: Birgun.net