Reuters’ın Belçika kanalı RTBF’ye dayandırdığı habere göre saldırganların isimlerinin Khalid ve Brahim El Bakraoui olduğu açıklandı.

Soruşturmayı yürüten güvenlik güçleri operasyonda İŞİD bayrağı, suikast silahı, patlayıcıların yanı sıra Paris saldırganının tutuklanan baş şüphelisi Salah Abdülselam’ın parmak izini de buldu. El Bakraoui kardeşlerin poliste sabıka kaydının bulunduğu, ancak şimdiye dek terörle bağlantısının bulunmadığı belirtildi.

Dün sabah saatlerinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de art arda gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 34 kişi hayatını kaybetti. Brüksel Havalimanı ve Maelbeek'teki metro istasyonunda meydana gelen saldırılarda 17'si ağır olmak üzere 230 kişi yaralandı. Havalimanında patlamamış bir intihar kemeri bulundu.

Saldırıları IŞİD üstlendi

Brüksel’de düzenlenen saldırıları, kendisi ile bağlantılı Amek haber ajansı üzerinden yaptığı açıklama ile IŞİD üstlendi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İslam Devleti savaşçıları bugün patlayıcı yelekleri ve çeşitli araçlarla bir dizi bombalı saldırı düzenlemişlerdir. Savaşçılar, İslam Devleti’ne karşı uluslararası koalisyona katılan bir ülke olan Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir havaalanı ile merkezi bir metro istasyonunu hedef almışlardır.”

"Kaçan saldırganın hedefi Almanya"

Alman Bild gazetesi, Brüksel’deki saldırıya karıştığı belirtilen ve hakkında arama emri çıkarılan şüphelinin Almanya’ya geçmeyi hedeflediğine dair bilgi aldıklarını aktardı. Bild’in edindiği bilgiye göre, saldırganın Audi S4 model otomobil kullandığı düşünülüyor. Kayıplara karışan ve hakkında arama emri çıkarılan şüphelinin, havaalanındaki güvenlik kamerası kayıtlarında yer alan beyaz giysili kişi olduğu aktarıldı. Öte yandan Bild, havaalanında intihar saldırısı düzenlediği düşünülen iki şüphelinin 2010 ve 2014 yıllarında çekilmiş fotoğraflarını buzlayarak yayınladı.

Kaynak: Birgun.net