15 Temmuz akşamı darbe girişiminin başlamasıyla birlikte D-100 Karayolu’nun Kuruçay mevkiinde yan yana bulunan Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı’nın çevresindeki tüm yollar, belediye araçlarıyla kurulan barikatlarla kapatıldı. Askeri birliklerin çıkışlarını önlemek amacıyla alınan tedbir kapsamında D-100 Karayolu çift yönlü kapatıldı, tugay ve jandarmanın girişine araçlarla barikat kuruldu.

BETON BLOKLAR KONULDU

Ardından Bolu Valiliği, jandarma ve tugay çevresindeki tedbirlerin OHAL kapsamında sürdürülmesine karar verdi. Bu kapsamda 22 Temmuz’dan itibaren D-100 Karayolu’nun Ankara yönü ulaşıma açıldı. Tugay ve jandarmanın önünden geçen İstanbul yönü ise hala ulaşıma kapalı. İstanbul yönünde yol boyunca belediye araçları kaldırılırken yerine belediye tarafından beton bloklar ve diğer alt yapı malzemeleri yerleştirildi. Valiliğin OHAL kararı kapsamında Tugay Kavşağı ile İl Jandarma Komutanlığı lojmanları önündeki kavşakta ise polis kontrol noktaları oluşturuldu.

’HALA TEDBİRLER GEREKİYOR’

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, darbe girişiminin başladığı ilk gün çok önemli olduğunu ve o gün çok hızlı hareket ederek tugay ve jandarmanın çevresinde gerekli önemleri aldıklarını söyledi. Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Hemen anında bütün iş makinelerimizi oraya koyduk. Dolayısıyla bu tedbirdi. Çünkü Bolu 2’nci Komando Tugayı’ndaki yöneticilerin hepsiyle biz çok samimiydik. Ama hiçbirisi bizi arayıp, ’Bizden emin olun’ demedi. Şu anki tedbirler ise tamamen Valilik kontrolündedir. Biz iş makinelerimizi çektik. Daha değişik, kullanmadığımız malzemelerle orayı şu anda kapatmış durumdayız. Artık hayat devam ediyor. Valiliğin OHAL yönetiminde. Onlar ne derse biz onu yapıyoruz. Hala demek ki tedbirler gerekiyor."

’BEN ÖLDÜM ONLAR DA ÖLSÜN’ DİYENLER ÇIKABİLİR

Teyakkuz halinin devam ettiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Valiliğe gelen bilgiler ışığında bu şekilde hareket etmemiz gerektiği kanaati var ki bu devam ediyor. Bir örnek vermek gerekiyorsa mesela belediyeden biz bir kısmını çıkarttık. Onlar haksız yere de çıkmış, haklı yere de çıkmış olabilir. Biz tabii hata da yapmamaya çalışıyoruz. Bunlar arasında ’Ben öldüm, onlar da ölsün’ diyenler çıkabilir. Bu sebeple teyakkuz halinin devam etmesi lazım" diye konuştu.

Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında 2’nci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer Hakkari, İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz Bolu’da gözaltına alınıp tutuklanmıştı. ()

Kaynak: Birgun.net