CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Böke, Başbakan Binali Yıldırım'ın "çözüm mözüm yok" sözlerini hatırlatarak,"Biz bu ülkenin sorunlarının nasıl çözüleceğini hep birlikte konuşmak zorundayız. 'Çözüm mözüm yok' deme lüksü hiçbir siyasetçinin yoktur. Hele de bu işi ciddiye alan ve bir Türkiye sevdası olan siyasetçi asla yaşanan bu kayıplardan sonra böyle ciddiyetsiz cümleler kurma lüksüne sahip değildir" dedi.

"KENDİNDEN OLMAYANLARI TEMİZLEME GAYRETİ"

'FETÖ' soruşturması kapsamında "bir insan temizliği" gerçekleştirildiğini iddia eden Böke, en başta ise üniversitelerde yıllarca bilim üretmek için kendilerini odalarına kapatan akademisyenlerin geldiğini söyledi.

Böke, "Şimdi hükümetin solcu, demokrat, Atatürkçü bildiği, kısacası kendinden olmayan kim varsa temizleme gayretine girdiği bir dönemden geçiyoruz. 'Bizden değilsen darbecisin' diyen bu yaklaşım esasında darbecilerin yaklaşımından hiç de farklı değil. Nasıl ki 12 Eylül'de o darbe faşizmi bilim üreteni yok etmeyi kendine görev bilmişse, şimdi maalesef hükümet de yine fikir üreteni yok etmeyi kendine görev edinmiş görünüyor" ifadesini kullandı.

"AKADEMİSYENLERDEN ELİNİZİ ÇEKİN"

Böke şöyle devam etti:

"Türkiye'yi, devleti ele geçirme ihtirasıyla siz bu hale getirdiniz. Çünkü derdiniz asla Türkiye olmadı. Derdiniz bu devleti ele geçirmek oldu. Size karşı demokrasi diyen, bir Türkiye sevdalısı olan herkesi de kendinize karşı gördünüz. Şimdi yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, herkesin, FETÖ'ye karşı çıkan herkesin hayatını zindan ediyorsunuz. Buradan bir kez daha uyarıyoruz, Türkiye'nin en değerli insan gücünü, siyasi fırsatçılıkla tüketmenize asla izin vermeyeceğiz. Yarın 'yine aldatıldık' diye bundan da sıyrılmaya çalışmanıza hiç izin vermeyeceğiz. Yeni mağduriyetler yaratıp, Türkiye'nin geleceğini yine kendi siyasi ihtiraslarınızla yok etmenize biz, asla geçit vermeyeceğiz. Üniversitelerden, akademisyenlerden, Türkiye sevdalılardan elinizi çekin. Barış için akademisyenler bildirgesine imza atmış olan ve bu sebeple zaten bir hukuki süreçten geçiyor olan değerli akademisyenlerimiz, KHK'larla okullarından atıldılar. Biz bu hukuki mücadelenin yanında sonuna kadar duracağız. CHP, Türkiye'de yeni 1402'likler yaratma arayışına, akademiyi bir sivil darbeyle iktidarın arka bahçesi yapma anlayışına elindeki tüm araçlarla sonuna kadar mücadele verecek."

Kaynak: Birgun.net