Karaman’ın Ermenek ilçesindeki Has Şekerler Ocağı’nda 18 işçinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili 3’ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı davanın yedinci duruşmasına madenci yakınlarının tepkileri damgasını vurdu. Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada kadınlar, “Sondaj makinesi alacak paraları yokmuş! Ben size para vereyim, evladımı geri getirin” diyerek gözyaşı döktü.

‘TV’ler vermez oldu’

Hayatını kaybeden İsmail Gürses’in annesi Ayşe Gürses, “Onların paraları, pulları var. Bizim kimsemiz yok. İşçiyiz biz işçi. İşçinin kimsesi yok. Haberleri televizyonlar da vermez oldu. Alsaydınız sondaj makinesini, her şeyi yerli yerine koysaydınız da Allah’tan geldi deseydik” dedi.

Esme Cansu ise katliamda kaybettiği kardeşi Ömer Cansu’nun her gün eve ıslak geldiğini anlattı, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Özbey: Suçsuzum

Tutuklu sanıklardan Abdullah Özbey, “Ben sadece ocağı kiraya vermişim. Kirayı verdiğiniz kişi hata işleyecek, sorumlu ruhsat sahibi olacak. Böyle bir şey olabilir mi? Kusurum yok, suçsuz yere yatıyorum, mağdurum” diye konuştu.

Madenci yakınları, Özbey’in bu sözlerine “Sen nasıl mağdursun, bizim çocuklarımız ‘baba’ diye ağlıyor!’ diyerek tepki gösterdi. Tepkiler devam edince, duruşmaya ara verildi. Salondan çıkarılan 6 madenci yakını, aranın ardından duruşmaya alınmadı.

‘Mühendislere yıkalım’

Sanıkların birbirini suçladığı duruşmada, Has Şekerler firmasının sahibi tutuklu sanık Saffet Uyar, Abdullah Özbey’in cezaevinde kendisine mektup yazdığını ve “Suçu mühendislerin üzerine atıp kurtulalım” dediğini söyledi.

Savcı, verdiği mütalaada, tutuklu sanıklardan Abdullah Özbey ile Ali Kurt’un tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti ise tutuklu sanıkların tutukluluk hali ile daimi nezaretçi Yavuz Özsoy hakkındaki yakalama kararının devamına karar verdi. Dava, 31 Mayıs’a ertelendi.

Kaynak: Birgun.net