AKP tarafından maruz bırakıldığımız her türlü zorluğa karşı başlattığımız üyelik kampanyasına ve dayanışma çağrımıza destek artıyor. Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ile Gamze Akkuş İlgezdi ve oyuncu Ceren Moray desteğini açıladı.

Önceki gün partisinin grup toplantısında “BirGün gazetesi bir kampanya başlattı. Abone olmamız lazım. Özgür Gündem, Evrensel ve Cumhuriyet’in yanında durmamız lazım” diye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte gazetemiz üyeleri arasındaki yerini aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise attığı tweet ile desteğini açıkladı. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Gerçeklerin öğrenilmesinden korkanlar medya üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. Halkı aydınlatmaya çalışan BirGün Gazetesi’nin yanındayım!”

Oyuncu Ceren Moray da gazetemize gönderdiği bir mesajla desteğini açıkladı. Moray mesajında: “Ya, Karaköy’de deri eldivenli insanların bir kadının üzerine işemesi yalanını haber diye okuyacaksın, ya da hakikati zorlukla öğreniyorken, onu sana getirene acilen destek olacaksın, mevzu bu kadar basit ve bir o kadar hayati” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, dün gazetemizi ziyaret ederek BirGün üyesi oldu. Gazetemizin yöneticileriyle yaptığı sohbette, bağımsız medyanın güçlenmesi gerektiğini belirten Yarkadaş, BirGün’ün başlattığı kampanyanın çok anlamlı olduğunu ve tüm sesleri bastırmaya çalışan AKP iktidarına karşı halka gerçeği ulaştırmaya çalışan BirGün’ün desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Yarkadaş, “Bu zor günler dayanışmayla geçecek” dedi. Yarkadaş Twitter hesabından ise “BİRGÜN Gazetesi'ni ziyaret ettim ve dayanışmak için abone oldum... BİRGÜN'ü yaşatalım...” yazdı. Abone olarak destek sunan bir diğer isim ise, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi oldu.

BirGün'e üye ol, destek ol

Kaynak: Birgun.net