AKP'nin baskılarına karşı okurlarına destek çağrısında bulunan BirGün Gazetesi; İzmir, Kocaeli, Hatay, İskenderun ve Adana'da okurlarıyla bir araya gelmeye hazırlanıyor. Gerçekleşmesi planlanan etkinliklerin illere göre programları şöyle:

KOCAELİ
Kocaeli BirGün okurlarının "Halkın elleriyle kurulan gazete yine halkın omuzlarında yükselmek istiyor " çağrısıyla düzenlediği etkinlik, BirGün yazarları Erk Acarer, Mustafa Kemal Erdemol ve BirGün yöneticisi Ümit Bektaş'ın katılımıyla yarın (3 Nisan) saat 13.00'de, Alternaif Kültür Merkezi'nde (50.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu karşısı) yapılacak.

İZMİR
İzmir BirGün Okur İnisiyatifi ise, 5 Nisan Salı günü saat 19.00'da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde (Avni Anıl Sahnesi) 'Yolsuzluk, gericilik düzeni ve medya' başlıklı söyleşiyle biraraya gelmeyi planlıyor. CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu'nun moderatörlüğüyle gerçekleşmesi planlanan söyleşiye, BirGün Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu katılacak.

ADANA
Adana okurları da 9 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’de, Seyhan Belediyesi Nikah Salonu’nda buluşacak. Etkinliğe BirGün Yazı işleri Müdürü Berkant Gültekin ve BirGün yazarı Hayri Kozanoğlu katılacak.

HATAY
'Medya, Siyaset ve toplum' konulu söyleşiyle 10 Nisan Pazar günü saat 13.00’de buluşmayı planlayan Hatay BirGün Okur İnisiyatif’inin konukları da Berkant Gültekin, BirGün yazarı Prof. Dr. Selçuk Candansayar ve CHP İstanbul Milletvekili aynı zamanda da BirGün yazarı İlhan Cihaner.

İSKENDERUN
İskenderun’da yapılacak etkinlik ise, Eğitim-Sen İskenderun Şubesi’nde 10 Nisan Pazar Günü saat 17.30’da gerçekleşecek. Etkinliğe, Berkant Gültekin’in katılması planlanıyor.

Kaynak: Birgun.net