Almanya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakaret suçlamasıyla mizahçı Bohmermann’a yönelik şikayetinde faydalandığı yasa, bir başka ZDF çalışanının daha yargılanmasına yol açabileceği bildirildi.

Sputnik'in haberine göre, Alman ZDF kanalında çalışan bir yapımcı hakkında, Avusturya’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin seçim zaferiyle ilgili haberde ‘svastika’ şeklindeki bir şinitzel fotoğrafını televizyonda yayınlaması nedeniyle soruşturma açıldı. ZDF çalışanı hakkındaki soruşturmanın, Alman yasalarında daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle gündeme gelen tartışmalı yasa maddesi üzerinden açıldığı bildirildi. Soruşturmayı yürüten savcılar da haber hakkında ikisi Avusturya’dan olmak üzere çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi.

ZDF sunucusu Jan Bohmermann’ın bir programda Erdoğan’a yönelik bel altı esprileri nedeniyle yargılanması kararı, Almanya’da büyük tartışma yaratmıştı. Birçok muhalif kesim, Alman yasalarında ‘yabancı devlet liderlerine hakaretle’ ilgili 19. yüzyıldan kalan maddenin ifade özgürlüğüne zarar verdiğini belirtmişti.

Kaynak: Birgun.net