Birleşik HAZİRAN Hareketi'nin "Yapabiliriz, birlikte başarabiliriz" çağrısıyla Kartal Stadyumu'nda düzenlediği büyük buluşma başladı.

Özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, açılış konuşması sık sık "Hırsız katil Erdoğan" sloganlarıyla kesildi.

Etkinlikte ilk sahne alan sanatçı Nejat Yavaşoğulları oldu. Katılımcılar, Yavaşoğulları'nın ardından sahneye çıkan Erdal Güney'in 'Babacım' şarkısıyla coşku yaşadı.

ERKAN BAŞ: HAZİRAN ÇOCUKLARI BURADA

Etkinlikte konuşma yapmak üzere sahneye çıkan HTKP Genel Başkanı Erkan Baş, "Tarikatların, cemaatlerin, Ensar'ın yetiştirdiği tacizciler, tecavüzcüler, katiller, hırsızlar varsa bu ülkenin devrimci hareketinin yetiştirdiği Haziran çocukları da var. İşte buradayız." diyerek sözlerine başladı.

Baş; "Türkiye büyük bir hesaplaşmaya doğru gidiyor. Ya çetelerin, tetikçilerin yönettiği ülke olacak, ya da biz bu katillerin iktidarına son vereceğiz. Aylardır başkanlık tartışması yapıyorlar. Sanıyorduk ki devlet başkanlığı tartışması yapıyorlar. İki gün önce bir gazeteciye kurşun sıkıldı. Meğer bunlar otopark mafyasıymış. Bu ülkeyi ABD'nin eyaleti haline getirmek isteyen kim var. Halkın ekmeğine, özgürlüğüne göz koyan kim varsa önce laiklik karşıtlığı yapmıştır. Birleşik HAZİRAN Hareketi bu ülkede laikliğin teminatıdır. Tek bir devrimci kalana kadar bu kavgayı devam ettireceğiz" ifadeleriyle devam etti.

"Bu ülkede eşit, özgür, kardeşçe yaşayacağımız laik bir ülkeyi birlikte inşa edeceğiz" diyen Baş, "Birlikte olursak bu ülkeyi bu yamyamlara teslim etmeyiz" ifadelerini kullandı.

İktidarın gerici politikalarına karşı güçlü bir ses çıkarmaya hedefleyen buluşmada çok sayıda sanatçı sahne alırken etkinlik alanında çeşitli aktiviteler düzenleniyor.

Omuz verelim, bir araya gelelim… Geleceğimizi karartmak isteyenlere inat çocuklarımızla, dostlarımızla birlikte, 8 Mayıs’ta Kartal’da, Gezi’yi unutma diyelim, umuda şarkılar söyleyelim” şeklinde ifade edilen çağrıda iktidarın gerici politikalarına karşı güçlü bir ses çıkarılması hedefleniyor.

Kaynak: Birgun.net