Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi'nin "Türk askeri kendini piknikte sanmasın" dediği iddiası üzerine ''Asker piknik yapmaz, görev yapar'' ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, şunları söyledi:

"KIŞKIRTICI BULUYORUM"
"Asker piknik yapmaz görev yapar. 60 küsür ülkeden orada mücadele edenler var. Irak ile fiziki bağı olmayan bir çok ülkenin askeri var. Bu mücadeleyi insanlık adına sürdürüyor. Dolayısıyla Bağdat’ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalede tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum.

"ASKERİMİZ UZUN ZAMANDIR ORADA"
Bugün gitmiş değil bizim askerimiz oraya. Uzun zamandan beridir oradadır. Orada da çok anlamlı çalışmalar yapıyor. Bizim Irak’ın toprağıyla, toprak bütünlüğüyle, hasmane düşmanca bir tutumumuz yok. Bölgenin huzur bulması için sorumluluk taşıyoruz. Bağdat hükümeti buna takılacağına, yıllardır bağrında beslediği ve Türkiye’nin canını yakan terör örgütüne karşı yapacağı bir şey varsa önce onu yapsın sonra konuşsun.

Ayaküstü bu tartışmalara girmeye gerek yok. Biz Irak’ta neyin var, neyin yok olduğunu biliyoruz. Onun için bu lafların kıymeti harbiyesi yok. Irak bu açıklamaları neden yapıyor? Bunun nedenini müsaade edin de zamanı gelince söyleriz."

Kaynak: Birgun.net