AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Koalisyon güçlerinin, dostlarımızın mutabık aldığımız faaliyetlerini sonuna kadar destekliyoruz. Ama Türkiye'nin canını yakmaya çalışan bu terör örgütlerine müzahir davranışlar içerisinde girmelerinde, terörle mücadele, Suriye'de özgürlük mücadelesi adı altında birtakım çalışmalara girmelerine müsamaha gösteremeyiz" diye konuştu.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sayın milletvekilleri, değerli misafirler, janımefendiler, beyefendiler, televizyonları başında bizleri izleyen çok değerli vatandaşlarım, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.
Sözlerimin başında, Türkiye için, bu milletin bekası için hayatını seve seve veren şehitleirmize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçtiğimiz günlerde yıllarca Müslümanların, mazlumların, ezilmişlerin adeta sembolü olan, yumruğuyla mağrur toplumlaırın yüreğine su serpen Muhammed Ali rahmetine kavuştu.

"GEREKEN NEYSE YAPARIZ"
Bugün, hükümetimizin 22'inci günü. Üç haftayı geride bıraktık. Değerli dava arkadaşlarım, ramazan ayının üçte birini neredeyse tamamladık. Günahlardan arınma ayı, birlik, beraberlik ve kardeşliğin doğruğa ulaştığı, husumetlerin sona erdiği bu mübarek ayda, ne yazık ki bizimle hiçbir ortak değeri olmayan, hiçbir kutsalı olmayan terör örgütünün masum insanlara yönelik faaliyetleri devam ediyor. Bir kez daha, başta Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin her köşesinde yaşayan 79 milyon vatan evladı, bu operasyonlar sırasında terör örgütnün ne kadar barbar, ne kadar cani bir şekilde insanlara kıydığını. Masum insanları hedef aldığını gördü, şahit oldu. 22 Temmuz'dan beri, güvenlik esaslı mücadelemiz sonucunda şehirlerde, ilçelerde, terör örgütünün direnci tamamen kırılmış ve devlet ülkenin her köşesinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak tedbirleri almıştır. Artık umudu kalmayan terör örgütü, üst akıllardan yeni yeni öğütler alarak kırsalda ve güney sınırlarımız civarında yeni tezgahlar arayışı içindedir, ama şunu herkes iyi bilmelidir: Türkiye, gerek Suriye'nin kuzey sınırında, gerekse Musul ve kuzeyinde ortaya konan bazı planlar var, bu planlarla ilgili asla ve asla oralarda yeni bir oluşuma izin vermeyecektir. Türkiye'nin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı açısından, bizim açımızdan bu bölgeler, bu ve buna benzer hareketler müsamahayla karşılanamaz, gereken neyse yaparız.



Koalisyon güçlerinin, dostlarımızın mutabık aldığımız faaliyetlerini sonuna kadar destekliyoruz. Ama Türkiye'nin canını yakmaya çalışan bu terör örgütlerine müzahir davranışlar içerisinde girmelerinde, terörle mücadele, Suriye'de özgürlük mücadelesi adı altında birtakım çalışmalara girmelerine müsamaha gösteremeyiz.

22'inci günümüzdeyiz, hiç boş durmadık. Siz bir yandan yasama faaliyetlerini, her türlü engellemelere rağmen, kararlı ve azimli bir şekilde sürdürdünüz. Geçtiğimiz günlerde elektrik piyasası kanunu, elektriğin daha verimli kullanılması, kaçakların kontrol altına alınmasını düzenleyen tasarıyı bütün engellemelere rağmen başarıya ulaştırdınız.

Bu hafta, zorlu bir yasama haftası. Gerek komisyonlarda, gerek genel kurulda birbirinden önemli reform niteliğinde düzenlemeler önümüze gelecek. Bu kanunların çıkmasıyla birlikte, birçok alanda çok ciddi bir reform niteliğinde düzenlemelere hep birlikte imza atmış olacağız. Bakanlar Kurulumuzda kararlaştırdığımız üzere, milletimizce de kabul edilen birkaç düzenleme hakkında sizleri bilgilendirmek isterim.
Gündemimizde güvenlik ile ilgili TSK'nın, polis teşkilatımızın, terörle mücadele ve operasyonlardaki kararlılığını artırmaya yönelik koordinasyonun en iyi şekilde sağlanmasına yönelik düzenlemeler var. İl İdaresi Kanunu'nda değişiklik yapan bu düzenlemede gelen yeni bir şey yok. Mülki İdare Amirliklerinin ihtiyaç duyduğunda diğer unsurlardan destek alması zaten mevcut kanunlarda olan bir şey. Burada getirilen, değişik kanunlarda, değişik mevzuatlarda olan düzenlemeler derli toplu bir şekilde bir araya getiriliyor. Mülki Amirlerin, güvenlik güçlerinin koordinasyonunu en iyi çekilde kurmasını sağlayacak bir düzenlemeden bahsediyoruz.

"HDP KÖSTEK OLACAK"
Tabii ki burada yapılan faaliyetlerin görev kapsamında sayılması ve buna göre hukuki süreçlerin dikkate alınması. Terörle mücadelede veya başka güvenliği tehdit edecek mücadelelerde yapılan çalışmalarda, güvenlik unsurlarımızın moral değerlerini yüksek tutmak, onların karşılaşabileceği hukuki sorunları ortadan kaldırmak için yapılan bir düzenlemedir. Maalesef muhalefetten, MHP ve CHP bu tasarıya karşı olumlu bir tavır içerisindeler. Bundan dolayı bu iki partiye teşekkür ediyorum. HDP'nin zaten destek vermesini beklemiyoruz, köstek olmaya çalışacaklar. Onlara buradan sesleniyorum, "Safınızı belirleyin, terörün yanında mısınız? Milletin yanında mısınız?"

Size oy veren 5,6 milyon vatandaş büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Diyarbakır'a gittik gördük, Van'a gittik gördük. Onlara şunu söyledim, "Siz kendinizi asla suçlu hissetmeyin. Sizi aldatarak milletin vekili olacağız diyerek sizden oy alıp dağa lojistik destek yollayanlar suçludur, kendinizi sorumlu hissetmeyin"

"OPERASYONLAR BİTTİ AMA..."
Değerli kardeşlerim, şimdi artık bölgede malum Sur'da, Silopi'de, Cizre'de, İdil'de operasyonlar bitti ama işimiz bitmedi. Nedir işimiz? Oraları eskisinden daha güzel bir şekilde, parmakla gösterilecek şekilde imar edeceğiz.

Orada da yine sahada vatandaşlarımızın aklını çelmeye çalışan HDP ve onların taraftarlarını görüyoruz. "Aman kağıtları imzalamayın, yeniden yapacaklarmış rıza göstermeyin, biz sizin hakkınızı uluslararası alanda alacağız" Sen onların hakkını uluslararası mahkemelerde arayacağınıza, bu günlerin sorumlusu olarak uluslararası mahkemelerde hesabını siz vereceksiniz.

Millete vatandaşa yaptığınız yetmiyor gibi, bunca sıkıntıdan sonra bir nefes alması, çoluğuyla çocuğuyla buluşmasına bile engel olmaya çalışıyorsunuz. Bunlar milletimizin gözü önünde oluyor. Onlar artık kredilerini tükettiler, merak etmeyin. Her şey ortaya ayan beyan ortaya çıktı. Şimdi vatandaş devletiyle, milletiyle beraberler. Sokağa çıkamıyorlar, sokağa."

Kaynak: Birgun.net