SEBAHAT KARAKOYUN

CHP eski Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız hakkında Bilal Erdoğan’a hakaret iddiasıyla açılan davada ilginç bir gelişme yaşandı. Yıldız’ın avukatı, Bilal Erdoğan’ın ifadeye çağrılması talebinde bulundu.

Antep 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren davada İrfan İnanç Yıldız, Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak görev yaptığı dönemde Antep’teki AKP’li belediyeler tarafından TÜRGEV’e bağışlanan arsalarla ilgili basın açıklamasında Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor.

Bilal açıklasın

Davanın son duruşmasında Yıldız’ın avukatı Emre Doğan, yapılan açıklamanın çeşitli vakıflara arsa tahsisi ile ilgili olduğunu belirterek, “Bilal Erdoğan’ın ifadesinin alınarak iddiaların doğruluğunun sorulmasını ve yapılan açıklamada hangi ifadeleri hakaret olarak üzerine aldığını açıklamasını talep ediyoruz. Siyasette bu tür açıklamalar hakaret olarak nitelendirilemez” dedi.

Mahkeme değerlendirecek

Bir sonraki duruşmanın 20 Ekim’de yapılmasına karar veren mahkeme, Bilal Erdoğan’ın dinlenmesi ve ilgili belediyelerden konu ile ilgili bilgi alınması talebini reddetmedi. Mahkeme, bu taleplerle ilgili kararını önümüzdeki günlerde vereceğini açıkladı.

Kaynak: Birgun.net