Beyoğlu Belediyesi, Tarlabaşı Bulvarı’nda yer alan Kamer Hatun Cami’nin hemen yanında yer alan, mahalle sakinlerinin köpeklerini gezdirdikleri parka fare zehri dökmesine karşın herhangi bir uyarı koymadı.

Köpeği zehirlenen bir vatandaş, belediyenin zehir döktüğünü itiraf ettiğini söyledi, olaydan ne kadar sokak hayvanının etkilendiği ise henüz bilinmiyor.

Olay Alp Esin isimli vatandaşın Twitter paylaşımları ile ortaya çıktı. 12 Ağustos Cuma akşamı köpeği Tarçın ile parkta gezen Esin, bir saat sonra hayvanın fenalaşması üzerine apar topar veterinere gitti.

Köpeğinin zehirlendiğini öğrenen Esin, ertesi gün Beyoğlu Belediyesi’ni arayarak ne tür zehir kullandıklarını öğrenmeye çalıştı. Telefona çıkan görevli, Belediye’nin parkı lağım fareleri nedeniyle zehirlendiğini kabul etti ve zehirde kullanılan etken maddeyi de söyledi. Bu bilgi üzerine Tarçın’ın tedavisi başlayabildi.

Aradan altı gün geçmesine rağmen köpek halen ayağa kalkamazken, Esin olayı sosyal medyada gündeme taşıdı.

Esin, belediyenin etken maddesi "brometalin" olan, tehlikeli ve panzehri olmayan bir zehir kullandığını itiraf ettiğini, ancak etrafa konuyla ilgili bir bilgilendirme tabelası asılmadığını söyledi.

Esin ayrıca parkın sadece hayvanların değil etraftaki insanların da uğrak yeri olduğunu, hatta parkta uyuyanlar olduğunu da ifade etti.

Olaydan ne kadar sokak hayvanının etkilendiği ise henüz bilinmiyor. (Bianet)

Kaynak: Birgun.net