Büro Emekçileri Sendikası (BES), Yardıcı Hizmetli kamu emekçilerinin, ek gösterge taleplerine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na dilekçe verdi.

Kamu emekçilerinin yaşam ve çalışma koşulları her geçen gün daha da ağırlaştığını ifade eden BES Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan yüz binin üzerinde yardımcı hizmetli kamu emekçisinin tüm kamu emekçileri gibi ağır geçim ve çalışma koşullarında görev yaptığı adaletsiz yasal düzenleme ve uygulamalardan kaynaklı olarak sorunlar yaşadığı ifade edildi.

AKP hükümeti döneminde kamusal hizmetlerin taşeronlaştırılmasının yaygınlaştığını ifade eden BES Yönetim Kurulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yardımcı hizmetli kamu emekçileri zaman içerisinde ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu olmasına rağmen kurumlarca görevde yükselme sınavı ya açılmamakta ya da uzun aralıklarla açılmakta, yardımcı hizmetli kamu emekçilerinin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’na geçişi engellenmektedir.

Görevde yükselme sınavı açmak yerine son zamanlarda yardımcı hizmetli kamu emekçilerine memur kamu emekçilerinin yaptığı işler yaptırılmaktadır. Fiilen Genel İdare Hizmetleri Sınıfında çalıştırılan yardımcı hizmetli kamu emekçilerinin görevde yükselme hakkının engellenmesi adaletsizliktir.

Büro Emekçileri Sendikası olarak yardımcı hizmetli kamu emekçilerinin ek gösterge talebine yönelik gerçekleştirdiğimiz dilekçe kampanyamız sonlanmıştır. İş kolumuzdaki yardımcı hizmetli kamu emekçilerinin dilekçelerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığına teslim ettik.

Binlerce yardımcı hizmetli kamu emekçisinin ek gösterge talebinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafında dikkate alınarak ek gösterge düzenlemesi için çalışmaların bir an önce başlatılmasını istiyoruz. Sendikamızın başlatmış olduğu bu dilekçe kampanyasına katılarak destek veren, taleplerine sahip çıkan yardımcı hizmetli kamu emekçilerinin insanca yaşama ve çalışma koşullarına sahip çıkmak adına konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Birgun.net