ERK ACARER @eacarer

Gezi Direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı’nda 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı kafasından gaz fişeğiyle vurarak ölümüne neden olan polis E.Y’nin; Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Disiplin Büro Amirliği’ne verdiği ifadede kendi görüntülerini izleyip, “Ben değilim” dediği ortaya çıktı. Rapora göre, arkadaşları da E.Y.’yi ‘tanıyamamış’.

Berkin Elvan’ı kafasından vurduğu tespit edilen E.Y.’nin aslında bir yıl önce kimliğinin belirlendiğini ancak ilgili makamların ‘ağırdan almaları’ nedeniyle gerekli işlemlerin yapılmadığını dün duyurmuştuk. Ulusal Kriminal Büro'nun işaret edip bir yıldan fazla süre sonra Jandarma Kriminal Büro'nun 'muhtemel aynı kişi' tespitini yaptığı ve savcılığın “Katili belirledik” dediği, hem x512xx sicil numaralı polis E.Y. hem de arkadaşlarıyla ilginç ve can sıkıcı bir detay daha ortaya çıktı. Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde yaşananlar Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan dosyaya da girdi.

ARKADAŞLARI DA TANIMADI!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen DVD ve resimler Berkin Elvan’ı gaz fişeği ile vuran şahsın incelenip bulunması için emniyete gönderilmiş. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Disiplin Büro Amirliği’ne çağrılan polisler diğer polislerin ‘tespitini yapamamış’. Ne var ki çağrılan polisler arasında “Berkin’i vurdu” tespiti yapılan E.Y. isimli polis de bulunuyormuş. Polis E.Y.; kendisini izleyip, “Bu kişiyi tanımıyorum” demiş ve tutanağı imzalamış.

'BEN DE TESPİT EDEMEDİM'
‘Kendisini tanımayan diğer polislerle’ birlikte 17.06.2014’te saat 14:00’te konuyu kestirip atan E.Y.’nin imzaladığı ve savcılığa gönderilen tutanakta aslında şu ifadeler yer alıyor:
“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 07.05.2014 tarih ve 2013155787 sayılı yazısıyla birlikte gönderilen bilirkişi raporunun ekindeki, 1(bir) adet DVD ve 4(dört) kişinin bulunduğu resim incelenmiş, bahse konu 16.06.2013 tarihinde Okmeydanı bölgesinde görevli gruplarla görevli personeller Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Disiplin Büro Amirliği’ne çağrılarak DVD içerisindeki görüntüler izletilmiş ve resim sayfası gösterilmiştir. Ancak gruplarda görevli personeller 1 ve 2 numaralı Zetçi ile 4 numaralı kasklı personeli tespit edememiş olup; İş bu tutanak tarafımızdan tanzim edilmiş, okunup anlaşıldıktan sonra birlikte imza altına alınmıştır.”


Kaynak: Birgun.net