Adana'da 2 yıl önce boşandığı eşi Sait Durak tarafından av tüfeğiyle ayaklarından vurulan Sevinç T, daha önce 2 kez uzaklaştırma kararı verilmesine rağmen eski eşinden kurtulamadığını söyledi. Sevinç T, “O karar olsa da geliyor. Ben ölünce gelecek adaleti istemiyorum” dedi.

Sevinç T, lise öğrencisiyken Sait Durak ile arkadaş oldu, sonrasında evlendiler. Sevinç T, evlendiğinin ertesi günü şiddet görmeye başladı. Bir yıl sonra çocukları oldu, ama şiddetin dozu her geçen gün artarak devam etti.

Şiddet nedeniyle 2 yıl önce boşanan Sevinç T, kızını da alarak baba evine döndü. Pişman olduğunu söyleyen eski eşi ile “Kızımız ortada kalmasın” diyerek barışan Sevinç T, nikahsız birliktelik yaşamaya başladı. İşsiz ve madde bağımlısı olduğu öne sürülen Sait Durak, barıştıktan kısa süre sonra eski günlerdeki gibi şiddet uygulamaya başladı. Sevinç T, ikinci kez evi terk etti.

Sait Durak, eski eşi ve ailesini tehdit etmeye başladı. Çalıştığı işyerlerine gidip “Bu kadını çalıştırmayacaksınız” diyerek işten attırdı. Oturduğu mahalleye gelip, sokaktaki komşularının araçlarına zarar veren Durak, “Benden ancak ölünce ayrılırsın. Gerekirse seni öldürüp, cezaevine girerim. Ama seni bırakmam” diyerek barışmak istedi.

Karar Sevinç'i koruyamadı

Sevinç T, eski eşini 7 kez şikayet etti. Sait Durak hakkında 2 kez uzaklaştırma kararı verildi ancak bu kararlara rağmen Sait Durak genç kadını rahatsız etmeye devam etti. Sait Durak, son olarak pazartesi günü eski eşinin yaşadığı mahalleye yeniden geldi ve genç kadını alışveriş için girdiği markette yakaladı. Market sahibini bıçakla tehdit edip uzaklaştıran Durak, kızının gözleri önünde genç kadını saçlarından tutup sürükleyerek dışarı çıkardı. Elindeki bıçakla tehditler savuran Durak, eski eşini sürükleyerek götürmek istedi. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisi gören Sait Durak, kadını bırakıp kaçtı.

Polis tarafından aranan Sait Durak, iki gün sonra eski eşinin oturduğu sokağa gelip, “Senin ölümün benim elimden olacak” diye bağırdıktan sonra pompalı tüfekle ateş açtı. Durak’ın silahından çıkan saçmalar genç kadının ayaklarına isabet etti. Sait Durak’ın peş peşe ateşlediği pompalı tüfekten çıkan saçmalar, evlerinin penceresinden dışarıya bakan komşu çocuğu 5 yaşındaki Semanur’a da isabet etti. Küçük kız omzundan yaralandı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sait Durak yine olay yerinden kaçtı. Yaralı Sevinç T. ile Semanur hastaneye kaldırıldı.

'Karar olsa da geliyor, olmasa da'

Tedavisinin ardından taburcu edilen Sevinç T, boşandığı eşinin peşini bırakmadığını söyleyerek, “Boşandım, ama peşimi bırakmadı. ‘Sen ancak ölünce benden ayrılırsın’ diyerek tehdit ediyor. 2 kez uzaklaştırma kararı alınmasına rağmen kurtulamadım. O karar olsa da geliyor, olmasa da. Ben ölünce gelecek adaleti istemiyorum” diye konuştu. ()

Kaynak: Birgun.net