Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 28 belediyeye kayyım atanmasına ilişkin, 'Seçilmiş olmak, seçilene suç işleme hak ve yetkisi vermez' dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, 24'ü BDP'li 28 belediyeye kayyım atanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Evrensel'in haberine göre, demokratik hukuk devletinde, seçimle işbaşına getirilen belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin, vazifelerini, kanunlara uygun yapmak zorunda olduklarını söyleyn Bozdağ, “Belediye başkanları, meclis üyeleri, halka hizmet için gönderilen paraları terör örgütüne aktararak terörü finanse ederse, belediyenin araçlarını, ekipmanlarını ve imkanlarını terör örgütünün eylemlerinde kullandırırlarsa, demokratik meşruiyetlerini kaybederler” dedi.

"Hiçbir demokratik hukuk devletinin, belediye gelirlerinin terör örgütüne aktarılıp terörün finansmanı yapılmasına, terör örgütünün eylemlerinde belediyelerin araçlarının, ekiplerinin ve imkanlarının kullandırmasına izin vermeyeceğini" söyleyen Bozdağ, “Seçilmiş olmak, seçilene suç işleme hak ve yetkisi vermez. Hiç kimse, bunlar seçilmiş, suç olsun, olmasın dilediklerini yapabilir, diyemez. Türkiye, terörle etkin ve kararlı mücadelesini, hukuk içinde ve hukuka uygun biçimde bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net