BARIŞ KOP

Sağlık emekçilerinin başlattığı, bölgede süren sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmaların son bulması, sağlıkçılar üzerindeki baskıların durdurulması amacıyla sürdürülen ‘Yaşam Hakkı İçin Beyaz Nöbeti’ 30’uncu gününde sonlandırıldı.
Bölgede uzun süredir uygulanan sokağa çıkma yasakları, yaşatılan insan hak ihlalleri ve çatışmalarla beraber hastanelerin karakola dönüştürülmesiyle sağlık emekçileri üzerindeki baskıların son bulması için ‘beyaz bayrak’ nöbeti tutan sağlıkçılar; İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirdikleri bir basın açıklamasıyla 30’uncu gününü geride bırakan nöbetlerini sonlandırdıklarını açıkladılar.

TTB adına Prof. Dr. Taner Gören; savaşın insanlığın yüz karası bir olay olduğunu belirtirken insanlığın bu yüz karası suçtan uzaklaşması gerektiğini söyledi. Yıllardır yaşanan savaşlarda, yoksul halk çocuklarının katledildiğini söyleyen Devrimci Sağlık İş Sendikası Genel Sekreteri Gürsel Kaya “ Ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz: Bugün güçlü olabilirsiniz ama bir gün bu halk katliamların hesabını soracak” diye konuştu.

“Yaşamak, istiyoruz”
Sağlık emekçileri; ‘yaşam hakkı için beyaz nöbetini’ 30’uncu gününde sonlandırırken; yaşamı ve barışı bedeli ne olursa olsun kararlılıkla savunmaya devam edeceklerini söylediler.

Kaynak: Birgun.net