17-25 Aralık soruşturmalarında açığa çıkan yolsuzluk iddialarını “Ceplerine duble yol yapmışlar” başlığıyla haberleştirmesi üzerine, gazetemizin Yayın Danışmanı Barış İnce’ye Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a hakaret iddiasıyla açılan davada, mahkemeye sunduğu akrostişli savunması nedeniyle 21 yıl hapis cezası verildi. Temyiz yolu açık olan davada, mahkeme heyeti cezayı ertelemedi.

Karara Yargıtay’da itiraz edeceklerini belirten gazetemizin avukatı Ali Deniz Ceylan “İfadeleri sebebiyle bir gazeteci hakkında ceza kuruluyor. Çok hakkaniyet dışı bir şey olduğunu düşünüyoruz. Yargıtay’dan karar çıkana kadar Barış tutuklanamaz. Barış da hakkaniyetsiz, basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne haksız bir müdahale karar olduğunu düşünüyor. Biz tabii ümitliyiz. Yargıtay’ın böyle karar vermeyeceğini düşünüyoruz. Hukuk gereği bunun böyle olmaması gerekir” diye konuştu.


Karardan bir an önce geri dönün
Gazetemizin Yayın Danışmanı Barış İnce’ye verilen 21 aylık hapis cezasına karşı Türkiye Gazeteciler Sendikası açıklamada bulundu. Söz konusu hapis cezasının kabul edilemez olduğunun belirtildiği açıklamada, “Muhalif düşünceye tahammül gösteremeyen iktidar, yargıyı da etkileyerek gazetecileri cezalandırmaktadır. TGS olarak üyemiz Barış İnce hakkında verilen bu hukuksuz karardan bir an önce geri dönülmesini istiyoruz” denildi.


Kaynak: Birgun.net