HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Amedspor yöneticilerine tribünlerde yapılan saldırıyı kınadığını belirterek "Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip olan 4 büyüklerden biridir. Yöneticilerine yapılan saldırı bu taraftar kitlesine yapılan saldırıdır. Siyasi ortamın tribünleri ne kadar terörize ettiği ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi hazırladık. Meclis'in üzerine gitmesi gerek" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasında çıkan olaylar ve Amedspor yöneticilerinin tribünde saldırıya uğramasyla ilgili şu yorumu yaptı:

"Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip 4 büyüklerden biri"

"Türkiye'de futbolun içerisine siyaset özellikle son dönemde çok pervasız şekilde burnunu soktu. TFF bu işe çanak tuttu. Futbolda ayrımcılık, ırkçılık bilinçli şekilde yaratıldı. Amedspor yöneticilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Amedspor'a yönelik bilinçli konsept geliştirişmiş durumda. TFF sudan gerekçelerle taraftarsız oynama, saha kapatma, ağır para cezaları veriyordu. Kar etmeyince bunlar kazandığı maçlarla ilgili puan silme hukuksuzluğuna başvurdu. Danışıklı olarak bundan sonra maçlarda yönetici ve taraftarlarına karşı linç saldırıları organize ediyorlar. Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip olan 4 büyüklerden biridir. Yöneticilerine yapılan saldırı bu taraftar kitlesine yapılan saldırıdır. TS- FB maçında yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Siyasi ortamın tribünleri ne kadar terörize ettiği ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi hazırladık. AKP ve ilgili bakanın herhangi bir çözüm getirmeyeceğini düşünüyoruz. Meclis'in üzerine gitmesi gerek"

Kaynak: Birgun.net