HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden alınmasına ilişkin, "Bundan sonra gelecek kişi kim olursa olsun, Başbakanlık yapmayacaktır" dedi.

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerde yaşanan durumun, ülkenin geldiği aşamayı göstermesi açısından önemine değinerek, sokağa çıkma yasaklarının "hukuksuz" olduğunu belirtti.

Sur'da operasyonların bitmesine rağmen, iki aydır sokağa çıkma yasağının kaldırılmadığını belirten Baluken, aynı şekilde Yüksekova'da operasyonların bittiğinin açıklandığını ancak yasakların devam ettiğini ifade etti.

İdris Baluken şöyle devam etti:

"Kamulaştırma adı altında yapılan gasp düzenlemesi ile insanlara ait evler, içinden eşyaların alınmasına müsaade edilmeden yıkılıyor. En temel insani yardım çalışmalarına bile engel oluyorlar. HDP'nin yaptığı bütün çalışmalar engelleniyor. Cizre, İdil, Silopi'ye bir kamyon erzak yardımı bile gönderemiyoruz, engelleniyor. İdil'de belediye hizmetleri engellenirken, çöplerin toplanmasına bile izin verilmiyor."

Baluken, sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerle ilgili Meclis'e araştırma önergesi vereceklerini vurgulayarak, Meclis'te bulunan partilerden ortak komisyon kurulması için destek istedi. Gazetecilerin, "MHP'nin hükümete girebileceği yönündeki görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Baluken, 7 Haziran'dan itibaren aleni bir "MHP-AK Parti hükümeti" ile karşı karşıya olduklarını bildirdi.

"Başbakanlık makamı ortadan kaldırılmıştır"

Bir gazetecinin "Düşük profilli Başbakan tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine de Baluken, "Davutoğlu'nun görevden alınmasıyla Başbakanlık makamı ortadan kaldırılmıştır. Bundan sonra gelecek kişi kim olursa olsun Başbakanlık yapmayacaktır. Saraya bağlı bir memur ataması olacaktır" yanıtını verdi.

Kaynak: Birgun.net