Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nda ticari amaçla yük taşıyan ve gümrük sahasında dorsesindeki malzemeleri bırakarak Türkiye'ye dönerken şüphelenilerek durdurulan TIR'da bulunan hücum yeleğinin içerisindeki TNT kalıbı ve bomba düzeneği ile ilgili açıklama yaptı.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, yanlarındaki patlayıcı ve canlı bomba yeleği ile Türkiye'ye giriş yapmaya çalışan IŞİD'li olduğu değerlendirilen 2 kişi yakalandı.

Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü sahasına 06 Mart 2016 tarihinde saat 22.00 sularında Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen TIR'a poşet bırakmaya çalışan bir kişi Gümrük Muhafaza Ekiplerinin takibine takıldı.

Bir kişinin elindeki 3 siyah poşeti aracın şoför mahaline bırakmaya çalışması üzerine şüphelenen Gümrük Muhafaza Ekipleri, şüpheliyi durdurarak üst araması yaptı. Şüphelinin üst aramasında kimlik ya da pasaporta rastlanmadı. Şüphelinin elindeki poşetlerde arama yapan ekipler, kavanozlar ve kavanozların altında ise kablo ve patlayıcı madde benzeri malzeme tespit etti. Bunun üzerine çevre güvenliği alan Gümrük Muhafaza personeli Kilis İl Emniyet Müdürlüğü birimlerine haber verdi.

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Uzmanı ekiplerince yapılan inceleme ve tespitlerde kavanozların arasında canlı bomba yeleği ve bomba düzeneği tespit edildi. İsminin sonradan Mohammad Waki olduğu öğrenilen Suriye uyruklu kişi ile bu kişinin göstermiş olduğu diğer bir Suriyeli araştırma ve sorgulama için emniyete götürüldü.

Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI'NDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

TIR'da dün gece canlı bomba yeleği içerisinde TNT kalıplı bomba düzeneğinin bulunmasının ardından Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nda güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. ()

Kaynak: Birgun.net