2’si il belediyesi olmak üzere 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili konuşa Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Atama yapılan yerlerde vatandaşlar gerçek belediyecilik hizmetini şimdi görecek” diye konuştu.

Daha önce “Belediye Yasası içinde kayyum atanması yok ama bunun çıkmasını doğru buluyorum” diyen ve belediyelere “gidip el konulmasını” savunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kanun Hükmünde Kararname ile 28 belediyeye kayyum atanmasının ardından yaptığı açıklamada da “gerçek belediyeciliğin” bundan sonra geleceğini öne sürdü.

imc'nin haberine göre, Özhaseki, el konulan belediyeleri “teröre destek” ile suçladığı açıklamasında, görevden alınan yetkililerden “belediye başkanı olmayacağını” ifade etti ve “gerçek belediyecilik hizmetinin şimdi görüleceğini” iddia etti.

Bakan Özhaseki, “Bundan sonra inşallah oralarda hizmet eden arkadaşlar meslekleri olmamasına rağmen belediyeciliğin ne olduğunu gösterecekler. İnsanlar farkı görecekler. Oradaki belediyelerin iş yapmak gibi bir niyetleri yok” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net