Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'la birlikte üzerinde çalıştıkları menzili artırılmış elektrikli otomobil projesinin Tesla'nın 1 haftada 400 bin adet sipariş alan modelinden daha iyi olacağını iddia etti.

Işık, "Tesla şarj istasyonları kurarken, biz menzil uzatıcı motor sayesinde şarj istasyonunu içine koyuyoruz. Ayrıca kullandığımız yazılımlarla araçlarımız Tesla'dan daha güvenli olacak" dedi.

Hürriyet'ten Emre Özpeynirci'nin haberine göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ın geliştirdiği ve Türkiye'de büyük tartışma yaratan yerli otomobil projesini anlattı, otomobilin yenilenen tasarımlarını gösterdi.

TÜBİTAK MAM'da yaptığı özel toplantıda dünyada yaşanan iki gelişmenin elektrikli otomobil projesinde doğru yolda olduklarını gösterdiğini savunan Bakan Işık, "Volkswagen'in emisyon skandalı, elektrikli otomobil teknolojisini seçimizi doğruladı. Tesla'nın yeni elektrikli modelinin piyasaya çıkmadan bir haftada 400 bin adetin üzerinde sipariş alması önemli bir başarı. Tesla örneği işimizi kolaylaştırdı" dedi. Otomotivde geleceğin teknoloji, elektrikli ve otonom, yani sürücüsüz araçlarda olduğunu ifade eden Bakan Fikri Işık, Tesla'nın bu alanda önemli bir boşluğu doldurduğunu, devlerin yapamadığını gerçekleştirdiğini kaydetti. Işık, "Ama herhalde bir şirketin yaptığından daha iyisini bir devlet yapacaktır" yorumunu da ekledi.

Kaynak: Birgun.net