Hükümete “fiili desteklerinin hukuki boyut alabileceğini” söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın düğünü ve nikah şahidi olan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a yönelik eleştirilere de siper oldu.

MHP Lideri Bahçeli, parti içi muhalefetle karşılaşması ardından hükümete yönelik vermeye başladığı desteği artırarak devam ettiriyor. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, gündemine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın düğünüyle ilgili tartışmaları da aldı. Asker ölümleri sebebiyle düğün ve nikah şahitliği yapan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar yoğun biçimde eleştirilmişti.

‘En tabii hakkı’

Akar’a yönelik eleştirilerin ‘hiçbir haklı tarafı’ olmadığını söyleyen Bahçeli, “Şehitlere Fatiha okumak aklına bile gelmeyen sanal ortam cengâverlerinin aklına uyulması, teröristlerin değirmenine su taşımak anlamına gelecektir. Görevini oldukça iyi yapan Sayın Akar’ı hedef tahtası haline getirmek, terbiyesizliktir” dedi. Bahçeli, “Cumhurbaşkanı’nın kızını evlendirmesinin en tabii hakkı” olduğunu da savundu.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerini de eleştirdi. "Kılıçdaroğlu 'Başkanlık kan dökmeden gelmez' sözleriyle tarifi ve tamiri imkânsız bir pot kırmıştır" diyen MHP Lideri, Kılıçdaroğlu’na “Bunlar kandan besleniyorlar” diyen Erdoğan’ı da “tehlikeli polemiği derinleştirmekle” eleştirdi.

Bahçeli, dokunulmazlık görüşmeleri için de “tam kadro yerlerini alacaklarını” söyledi ve dokunulmazlıkların en geç önümüzdeki cuma günü kalkması gerektiğini belirtti.

Muhaliflere ‘gezi’ benzetmesi

Yapmak istedikleri tüzük kurultayı engellenen parti için muhalefeti hedefine alan MHP Lideri, Pazar günü yaşananları “Gezi olaylarının bir kopyası” nitelendirdi ve “MHP’yi karıştırma sözü kimlere verilmiştir? Bizi birbirimize düşürmek isteyenler bilsinler ki, ülkücülerin de bir sabrı vardır” dedi.

Bahçeli, grup toplantısı sonrası yaptığı açıklamada da dört muhalif genel başkan adayı içerisinde yer alan Koray Aydın’ı ayırdı. MHP Lİderi şu ifadeleri kullandı:“Koray Aydın Ülkü Ocakları’ndan yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Partimizin birçok kademelerinde görev yapmıştır. Adaylar içerisindeki tek ülkücü kendisidir” dedi.

Kaynak: Birgun.net