MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Oğan'ın genel başkanlığa aday olamayacağını söyledi.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Sinan Oğan'ın aday olamayacağı ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine "O, tartışma değil gerçektir" dedi.

Oğan'ın partiden ihraç edildiğini belirten MHP lideri, mahkemenin ihraç kararını bozması üzerine konunun Yargıtay'a taşındığını anımsattı.

Bu sürecin tamamlanmadığını belirten Bahçeli, "Bize göre ihraç kararı verilmiştir. Yargıtay'dan da bir cevap alınmadığına göre (Sinan Oğan) partimizin üyesi sayılamaz" diye konuştu.

Devlet Bahçeli Yargıtay'ın 10 Temmuz'a kadar karar vermesi gerektiğini söyledi.

Oğan: Dosyam, adaylığıma engel değil

Sinan Oğan ise dün yaptığı açıklamada partiye dönüşüne ilişkin mahkeme kararının kesin olduğunu ve Yargıtay'daki dosyanın adaylığına engel oluşturmadığını söylemişti.

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, geçen yıl 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmemesi sonrasında attığı tweetler yüzünden önce Merkez Disiplin Kurulu’na (MDK) sevk edilmiş, sonra da partiden ihraç edilmişti.

Oğan, tweetlerin birinde, “Türk milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlı’nın başkenti, Türk dünyasının gözbebeği İstanbul’da HDP’nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?” demişti.

Mahkemenin, Oğan hakkında alınan ihraç kararını reddetmesi üzerine dosya Yargıtay'a taşınmıştı.

MHP Genel Merkezi'nin 10 Temmuz'da yapılacağını açıkladığı olağanüstü kongrede; Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Üzdağ, genel başkanlık için Bahçeli'yle yarışmayı planlıyor. (BBC Türkçe)

Kaynak: Birgun.net