MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

MHP Lideri Bahçeli, ''Biz her seferinde şehit haberi almaktan hakikaten bunaldık. Türk milleti adeta ölümle imtihan ediliyor. Kanlı örgüt döktüğü kanda boğulacaktır'' dedi.

Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi tartışmalarını da değerlendirdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Siyaset tıkanırken hainler palazlanmaktadır. Biz her seferinde şehit haberi almaktan hakikaten bunaldık. Şehadetler son bulsun diyoruz artış gösteriyor. Türk milleti adeta ölümle imtihan ediliyor. Terörizm ne kadar kansızsa bu aziz millet o kadar güçlüdür. Kanlı örgüt döktüğü kanda boğulacaktır. Terör destekçileri açtıkları nifak çukurlarına bir daha çıkmamak üzere gömüleceklerdir. MHP devletin bekasına baş koymuştur. Destekse istenen şartsızdır. Katkıysa aracısızdır. Dua ise özlenen sınırsızdır. Yeter ki terör örgütünden kurtulalım.

''NE YENİ BİR SİSTEME NE DE YENİ BİR REJİME GEREK YOKTUR''
Ne yeni bir sisteme ne de yeni bir rejime gerek yoktur. Yeni sisteme gereklilik varsa devletin yeniden tanım konusuna tam bir fikir ittifakı ile tamam diyorsa ancak o zaman ne konuşulacaksa gündeme alınmalıdır. Başkanlık gelince işsizlik bitecek midir? Başkanlık tesis edilince Türkiye bir kalemde tüm sorunlarından kurtulacak mıdır?

Sayın Davutoğlu'na bundan sonraki hayat serüveninde kendisine başarı ve mutluluklar diliyorum. AKP Türkiye'yi 14 yıldır tek başına yönetmektedir bu partide her krizi ülkemizi az ya da çok etkileyecek önemdedir ve değerlendirmeye muhtaçtır.

''DAVUTOĞLU'NUN KIZAĞA ÇEKİLMESİNDE ASIL SORUMLU KİMDİR?''
Sandıktan çıkmış bir başbakanı gönderme takdir ve yetkisi de yalnızca AKP'nin mensuplarına ve millete aittir. Davutoğlu'nun kızağa çekilmesinde asıl sorumlu kimdir? Sandıktan çıkan bir iktidar kansız ve silahsız tasfiye edilmiştir. Davutoğlu ilk olarak kendisine oy verenlere büyük bir haksızlık yapmıştır. İkinci olarak vesayet altında olduğunu belgelemiştir. Üçüncü olarak da başbakanlığının sanal olduğu teyit etmiştir. 3 B'li formüller tartışılmakta Davutoğlu sanki yüksekmiş gibi düşük profilli bir başbakan dedikoduları dilden düşmemektedir.

''SÜTÜNÜ İÇTİKTEN SONRA YORUM YAPANLARIN...''
Erken seçim için MHP beklemiyormuş. MHP'de mevcut yönetim kalırsa baraj altı giderse yüzde 25'e çıkacakmış. Ağzı olan konuşmuştur. MHP değil barajdan Allah'tan başkasına kulluk etmek hiçbir zaman da kimseden korkmaz korkmayacaktır. MHP gazete köşelerinden televizyon ekranlarından sosyal ve internet medyasından üretilmiş edepsiz dedikodularla yönetilemez yönlendirilemez. Sabahları kameralar karşısına geçip sırayla sütünü içmeden ve içtikten sonra yorum yapanların ciddiye alınacak bir tarafı da olmayacaktır. Bize göre bu tipler yalnızca sütünü içerek avunsunlar yetmezse arkasından gidip hezeyanlarıyla birlikte kumda oynasınlar.

''BİZİM SİYASET KISA METRAJLI BİR FİLM DEĞİLDİR''
Bizim siyaset kısa metrajlı bir film değildir. Bizim için siyaset egolarımızı tatmin aracı değildir. Bizim için siyaset yalanların borsası onursuzluğun düeti de değildir. Biz siyasete bakınca nasırlı elleriyle kürek tutan ter akıtan helal yüzler için ne yapacağımızı düşünür bu amaçlar istikametinden çalışır çareler ararız.''

Kaynak: Birgun.net