İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısıyla hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Kartal Anadolu Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

CANLI BLOG

11.00 Bahadır'ın arkadaşlarından tanık Günce Beyazer: "İlk olay sakinleştikten sonra kalabalık bir grup geldi. Bu grup küfürlerle 'kimin mahallesinde rajon kesiyorsunuz!' diyerek saldırdı. Ben korkudan konteynıra sığındım. Umut adlı arkadaşımıza yere düştüğünde sırtına defalarca büyük bir bıçakla tersi ve düzüyle vurdular. Sonra dönüp beni tehdit ettiler. Biri 'kızı bırakın diğerlerine!' dedi"

10.50 Sanık Ercan Aslan; "Olayın gerçekleşmesini istemezdim. Olayı önce pencereden izliyordum. Arkadaşım Mert ile Burak'ı gördüm. Olaya Mert ve ve Burak katılınca olay büyüdü. Olay sakinleşmişti ama yukarıdan aşağı inenlerle olay büyüdü. Ben kimseye vurmadım. Aşağıya merak ederek indim. Her ihtimale karşı elime ahşap sopa aldım."

10.49 İlk ifadeyi tutuksuz sanıklardan Ercan Aslan veriyor.

10.43 Mahkeme heyeti kimlik tespiti yapıyor.

09.50ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen konuşuyor.

09.45 Kartal Adliyesi önünde Baho'nun arkadaşları açıklama yapıyor. ÖDP İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen, "Katillerin peşini bırakmayacağız" dedi.

Kaynak: Birgun.net