HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen; Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplanması üzere Kars Harakani Devlet Hastanesinde ki trilyonluk MR cihazı hakkında soru önergesi sundu.

HDP Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in, Sağlık Bakanı Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplanması üzere sormuş olduğu soru önergesi şu şekilde.

Kars şehrimizdeki hastanelerde yurttaşlarımızın sağlık hizmetlerinde iyileştirmeler beklemesine rağmen ne yazık ki şehrimiz sürekli yolsuzluk ve ayrımcılık iddialarıyla gündeme gelmektedir. 2016 senesinde hastanelerimizdeki hasta bakım kalitesinin artırılması beklenirken şehrimizdeki hastanelerden yakın illere hasta nakilleri yapılmaktadır. Son olarak tarafıma birçok hastane ile ilgili vahim iddialar iletilmiştir. Bu iddiaların bir an önce araştırılması ve eğer iddialar gerçekse sorumlular en kısa zamanda adalet önüne çıkarılmalıdır.

Bu bağlamda;

1- Kapatılan kadın doğum ve çocuk hastanesinde bulunan röntgen ünitesindeki maddi değeri olan kurşun plakaların yerinde olmadığı çalındığı bilgisi doğru mudur?

2- Kapatılan kadın doğum ve çocuk hastanesinde bulunan röntgen ünitesindeki maddi değeri olan kurşun plakaların çalınmasıyla ilgili hastane yönetimi ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından soruşturma ya da başka bir yasal işlem başlatmış mıdır?

3- Kapatılan kadın doğum ve çocuk hastanesinde bulunan röntgen ünitesindeki maddi değeri olan kurşun plakaların çalınmasıyla ilgili işlem yapılmamışsa sebepleri nelerdir?

4- Kars Harakani Devlet Hastanesi MR hizmet alımı öncesi Kars'ın yükünü çeken OPEN MR cihazının MR çekiminde kullanılan ve maddi değeri olan kolilerin çalındığı bilgisi doğru mudur?

5- Kars Harakani Devlet Hastanesi de MR cihazının bilgisayar kasası ve cihazın medikal monitörünün çalındığı bilgisi doğru mudur?

6- Kars Harakani Devlet Hastanesi MR cihazının çalındığı bilgisi doğru ise bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır?

7- Kars Harakani Devlet Hastanesi MR cihazı kullanılabilir durumdaysa halkın hizmetine neden sunulmamıştır?

8- Kars Harakani Devlet Hastanesi MR cihazı Kars merkezde kullanılamıyorsa neden ilçe hastanelerinin kullanımına açılmamıştır?

9- Kullanılmadığı iddia edilen mr cihazı şu an nerededir?

10- Kars Harakani Devlet Hastanesinin yeni yerine taşındıktan sonra yeterli güvenlik önlemi alınmadığı için hastanenin eski binasındaki demirbaşların çalındığı bilgisi doğru mudur?

11- Kars Harakani Devlet Hastanesinde çalındığı iddia edilen demirbaşlarla ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

12- Kars Harakani Devlet Hastanesinin demirbaşlarının kaybolması üzerine bir komisyon kurularak demirbaşların heke ayrıldığı bilgisi doğru mudur?

13- Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından son zamanlarda pek çok yöneticinin görevden alındığı bilgisi doğru mudur?

14- Görevden alınma bilgileri doğru ise bu genel sekreterlik de dahil hangi makamlarda yönetici bulunmamaktadır?

15- Görevden alınma bilgileri doğru ise bu görevden almaların sebepleri nelerdir?

16- Hastanelerde hükümete yakın olarak bilinen personelin rahat çalıştığı hükümeti desteklemediği düşünülen personelin baskı altında oldukları bilgisi doğru mudur?

Kaynak: Birgun.net