UĞUR ŞAHİN / [email protected]
@uugurs

Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar, 4 gündür gözaltında bulunan müvekkilleriyle görüştürülmedikleri için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin 7. katında oturma eylemine başladı. Müvekkillerinin alındığı evde her yerin ‘kan içinde’ olduğunu aktaran avukatlardan Ebru Timtik BirGün’e şu bilgileri aktardı: “Anayasa tamamen askıda. Hukuksuz uygulamalar, Adalet Bakanlığı eliyle devam ediyor.

OHAL kapsamındaki hukuksuz uygulamalardan en önemlilerinden biri de, Anayasa’ya ve mevcut yasalara aykırı olarak tutuklu ve hükümlülerin avukat yardımından faydalanmalarını engellemek. Müvekkillerimiz 4 gündür gözaltında durumları hakkında bilgi alınamıyor. Israrlar onlarla görüştürülmüyoruz. 4 gündür soruşturma numarası bile alamadık. Bu konuda suç duyurusu ve başvurular için savcılık önündeyiz içeri alınmıyoruz. Tüm bunlar için haklarımızı alana kadar oturma eylemindeyiz.“

Halkın avukatları var #Adaletİstiyoruzpic.twitter.com/beSfeleWQ3

— Halkın Hukuk Bürosu (@halkinhukuk) 19 Ağustos 2016Seni döverim, cezası neyse çekerim!

“Ne kadar yoğun bir işkence, onu bilmiyoruz” diyen avukatlardan Oya Aslan, “5 gün görüş yasağı kararı almışlar. Ama soruşturma numarası yok. Başsavcı vekili, dün ‘böyle zamanlarda olur öyle şeyler’ dedi, bize. 10 günü bulurmuş evrakların Emniyet’e gelmesi. Sivil polis, Özgür Yılmaz’a ‘Seni döverim, cezası neyse çekerim’ dedi ve üstüne yürüdü. “ diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net