CEREN ERCİH

Ünlü kozmetik markası Avon’un Kocaeli Gebze’deki deposunda 19 Mayıs’ta işten atılan DGD-Sen üyesi işçilerin direnişi bugün 34’üncü gününde. İşçiler dün her cuma olduğu gibi İstanbul Kâğıthane’deki Avon Genel Müdürlüğü önünde eylemdeydi. “Güzelliğimiz gücümüzden geliyor, gücümüz direnişten” pankartıyla eylem yapan işçiler; sendikalarının tanınmasını, taşeronun gönderilmesini, tüm işçilerin kadrolu olmasını ve işten atılan 8 işçinin işe geri alınmasını istedi.

BirGün’e konuşan direnişçi işçilerden Eylem Görgü, 10 yıldır Avon’da asgari ücretle çalıştığını anlattı. Kendilerine halen neden işten çıkarıldığının bildirilmediğini söyleyen Görgü, “Ben 2015 yılının en iyi elemanıydım. Benim işten atılmam tamamen içeridekilere gözdağı vermek içindi. Bizler mobbinge ve tacize uğruyoruz, ağır şartlarda çalışıyoruz. Haksız yere işten çıkarıldık. Taleplerimizden biri de işten sebepsiz yere atılan arkadaşların işlerine geri dönmesi. Bizi tekrar işe aldıklarında bizlere mobbing uygulamaya cesaret edemeyecekler. Sendikalaşma yoluna gidebileceğiz. Direnişimiz içeri girebilene kadar devam edecek” dedi.

Ek talepler kabul edildi

DGD-Sen Örgütlenme Uzmanı Emel Karadeniz ise Avon direnişinin bir kadın direnişi olduğunu belirterek, tüm kadınları direnişi sahiplenmeye davet etti. Karadeniz, “Taleplerimizi Avon’a sunduk, ancak ısrarla bizimle görüşmeyi reddediyorlar. Bu eylemde bazı ek taleplerimiz olmuştu; tuvaletlerin daha temiz olması, toz probleminin çözülmesi gibi… Bu taleplerimiz gerçekleşti. Tüm taleplerimiz kabul edilene dek eyleme devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net