CHP Avcılar İlçe Başkanlığı, Bağdat Caddesi'nde 24 Ocak günü saat 03.00 sıralarında 19 yaşındaki E.E.B.'nin tecavüze uğramasını protesto eylemi düzenledi. Saat 03.00'te Avcılar Havuzlu Meydan'da toplanan vatandaşlar tecavüzü kınadı.

Protestocu grup, 'Saat 03.00 biz de sokaktayız. Her yerde, her saatte, her koşulda insanlık suçlarına karşıyız' yazılı pankart açtı ve 'Tecavüz insanlık suçudur' dövizleri taşıdı.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, "İnsan hakları temellerinden bakıldığında bir cinse sen şu saatler arasında sokağa çıkamazsın denemez. Bu insan haklarına aykırıdır. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine aykırıdır. O nedenle her iki cins de özgürce, istediği, ihtiyaç duyduğu zaman sokaklarda ve alanlarda olacaktır, olmalıdır hakkıdır'' dedi.

CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan ise, yaşanan olayın halkı derinden üzdüğünü belirterek, ''Tam bu saatlerde iki gün önce İstanbul'un çok lüks sayılabilecek bir semtinde bir kadınımıza saldırıda bulunuldu. Halkımızı derinden üzdü. Bu saldırıya verilen tepkiler bizi daha da üzdü. Saat 3'te senin o sokakta ne işin vardı sorusunu soranlar, toplumumuzu derinden üzmüştür. Asıl sorun da belki budur. Kadınımıza sokakları hayatı dar eden zindan eden bu anlayıştır. Sosyal medyada bu olay sonucunda bu tepkiyi gösteren bu vatandaşlar nasıl bu kadar insanlıklarını unutabildiler? Nasıl bu kadar vicdanlarını bir kenara koyabildiler? Ve diyorlar ki saat 3'te o kadının ne işi var sokakta. Bizim ne işimiz var burada? Herkesin bir nedeni olabilir. Hiçbir nedeni de olmayabilir. Hava almaya çıkmış olabilir bir kadınız, bir annemiz, bir bacımız bir ablamız. Çıkamayacak mı? Bu sokakları erkeklerle paylaşamayacak mı kadınlarımız? Paylaşacaklar, paylaşmalılar. Kimse bu hakkı onların elinden alamaz'' diye konuştu.

Burcu Bayram isimli bir yurttaş da, ''Ben inanıyorum kadınlar örgütlenecek, bir araya gelecekler. Bunu kadınlarla beraber aşacağız. Kadınlar artık sokaklara çıkmalı, özgürce gülmeli, özgürce konuşmalı. Bir erkek kadar kadar aynı haklara sahip olduğumu bu ülke bilmeli diye düşünüyorum'' şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Birgun.net