HAKAN DEMİR / [email protected]

İstanbul Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ‘Öğretmen Adayları için Danışman Öğretmenler Semineri’nde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına saygı duruşu yapıldığı sırada “Allah’ın dışında kimseye saygı gösterilmez. Kimsenin önünde eğilinmez. Geçti o dönemler geçti. Artık Müslümanların devri,” diye bağırmaya başlayan Cevizli İmam Hatip Lisesi öğretmeni Recai Bahadır'a 5 yıl önce de benzer bir eylemden soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Maltepe Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan soruşturmada Recai Bahadır'ın 10 Kasım 2011 Mustafa Kemal Atatürk anmasında "saygı duruşu esnasında öğretmen ve öğrencilerin önünden rahat tavırlarla geçtiği" belirtilerek savunma istendi

"BİR MÜSLÜMAN OLARAK KABUL ETMİYORUM"

5 yıl önce hakkında açılan soruşturmada yazılı savunmasına "Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla" ifadeleriyle başlayan Recai Bahadır, "Tüm övgüler alemlerin Rabbi olan yüce Allah'tır. 10 Kasım günü saygı duruşunda bulunmaya mecbur tutulmamıda saygı duruşunda bulunmadığım için soruşturma açılmasınıda bir müslüman olarak kabul etmiyorum"* diye devam etti.

Ayrı yazılan '-de ve -da'ları ayıramadığı görülen öğretmen Recai Bahadır, Atatürk'e saygı duruşunda bulunmak zorunda olmadığını belirterek "kimsenin mahalle baskısı yoluyla şahsımı saygı duruşuna zorlamak gibi bir hakkı yoktur" dedi.

Recai Bahadır saygı duruşunun 'İslam inancına ters' olduğunu da ekleyerek "Ben bir budist, Kemalist ve ya kapitalist değil bir müslümanım ve ancak alemlerin Rabbi olan yüce Allah'ın huzurunda saygıyla eğilirim," ifadelerini kullandı.

Bahadır savunmasını 'benden iki yüzlü olmamı beklemeyin' diyerek bitirdi.

*Yazım hataları öğretmen Recai Bahadır'a aittir.

İLGİLİ HABER:

Kaynak: Birgun.net