SERBAY MANSUROĞLU / [email protected]
@serbaymansur

Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nde okul logosunda Atatürk görseli kaldırıldı.

1946 yılından bugüne 70 yıllık Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nin logosu Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resim ve imzasını taşıyan logo kullanılıyordu.

Okulların açıldığı ilk hafta logo yenilendi. Yenilenen logoda Atatürk görseline yer verilmedi.

Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk logonun kaldırılmasına tepki gösterdi. Öztürk, “Adı ile tarihe mal olmuş bir okulun onlarca yıllık logosunun okullar açılır açılmaz değiştirilmesi tarihsel bir yanlıştır. Okul Müdürlüğünün, kimseye danışmadan toplumun içselleştirdiği Atatürk logosu yerine okulun cepheden siluetini okul logosu yapması çok manidar bir durumdur. Çorum’un en köklü ve en büyük lisesi olan binlerce öğrenci yetiştirmiş bir lisenin logosun değiştirilmesini ne 70 yıldır mezun olan öğrenciler ne de Çorum kamuoyu kabul etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“1946 yılından bugüne onlarca yıldır duran, adeta bir simge haline dönüşmüş Atatürk’ün kalpaklı resimli ve Atatürk imzalı logosunun kaldırılması okul idaresine ne kazandırdı bilemiyoruz” diyen Öztürk, “Atatürk logosunun okul ambleminden kaldırılması mevcut genelge ve yönetmeliklere göre bir suçtur. Okul müdürünün böyle bir yetkisi ve hakkı olmadığını söylemek istiyoruz” dedi.

Kaynak: Birgun.net