Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşının, İstanbul'da da öğretmen Fatma Kayıkçı'nın katil zanlısı olan Atalay Filiz'in yargılanmasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Adli Tıp, Filiz'in cezai ehliyeti olduğuna ilişkin rapor verdi. Atalay Filiz'in avukatlarından Merve Üçok, zanlının tekrar muayeneden geçirilmesini talep etti. Filiz’in avukatı Sulh Ceza Hakimliğine yaptığı başvuruda, Filiz’in ceza ehliyetinin olup olmadığı ile ilgili Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları veya dengi bir hastanede gözlem altına alınması gerektiğini belirtti.


Mahkeme bunu reddetti. Avukat Üçok bu seferde çıkan ret kararına itiraz etti. Gerekçe olarak, raporun 29 Haziran 2016 tarihinde alınmış olması ve muayenenin 17 dakika sürmesini gösterdi. Rapor şu anda Ankara'da devam eden dava dosyasına girdi.

NTV'de yer alna habere göre, Filiz'in avukatları İstanbul'da devam eden dava için aradan zaman geçtiğini belirtilerek yeniden muayene edilmesini istedi. Avukatlar, Atalay Filiz'in yanı sıra ailesinin de psikolojik kontrolden geçirilmesini istiyor.

Şimdi bir üst mahkemenin vereceği kararı bekleniyor. Fatma Kayıkçı cinayeti ile ilgili devam eden soruşturmada da sona gelindi. Soruşturma dosyasına, otopsi raporunun gelmesi ile birlikte iddianamenin hazırlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net