Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 'terörle mücadelede' görev yapan askerlerin yargılamasında kökten değişikliğe gidiyor. Buna göre askerler, silah kullanma yetkisini aşma, işkence, kötü muamele gibi konularda suçlanmaları halinde Başbakan ve Milli Savunma Bakanı’nın izniyle yargılanabilecek.

Hürriyet'ten Uğur Ergan ve Oya Armutçu'nun haberine göre Savunma Bakanlığı’nın hazırlayıp Adalet Bakanlığı’na sunduğu taslakta er - subay ayrımı kaldırıldı. ‘Terörle mücadalede görevli tüm TSK mensuplarının’ izne bağlı olarak yargılanabilmeleri’ yönünde düzenleme yapıldı. Taslağa son şekli Bakanlar Kurulu’nda verilecek.

DOĞRUDAN SORUŞTURMA YOK
Alınan bilgiye göre, askerlerin görevleriyle ilgili suçlar konusunda bir iddia ortaya atıldığı zaman doğrudan soruşturma yapılmayacak. Dava açılacaksa ilgili savcılıklar, önce MSB’den soruşturma izni talep edecek. Milli Savunma Bakanı, ‘uygun’ derse izinde ilk aşama tamamlanmış olacak. Başbakan’ın da onayı ile TSK mensuplarının yargılanması mümkün olabilecek. Milli Savunma Bakanı, “Bu suçlama haksız” diyerek soruşturmaya izin vermezse dosya bakandan dönmüş olacak.

Kaynak: Birgun.net