ERK ACARER / [email protected]
@eacarer

Gözaltına alınıp IŞİD üyesi oldukları belirlendiği halde serbest bırakılan Gar Katliamı faillerinden Yakup Karaoğlu’na ait belgeler hayret veriyor. Ona ait bir Hard disk’teki fotoğraflar, IŞİD’cilerin ellerini kollarını sallayarak gezdiklerini, yapılan bir nikâhta ise gelin arabasını bile IŞİD bayraklarıyla süslemekte çekince görmediklerini ortaya koyuyor. Antep’te çekilen nikâh öncesi fotoğraf, IŞİD’cilerin ‘görmezden gelindiklerinin’ de ispatı gibi.

‘Madem IŞİD’cisin...’
Ayrıca Gar Katliamı iddianamesi eklerinde, sanık Karaoğlu ile ilgili çarpıcı bir başka gerçek de ortaya çıkıyor. Patlamadan bir hafta sonra gözaltına alınan şüpheli, IŞİD’ci olmasına ve katliamın planlayıcısı Yunus Durmaz’ın emrinde çalıştığı belirlenmesine rağmen serbest bırakılıyor. Ne var ki Karaoğlu şimdi ‘kendisine ait belgelerin incelenmesiyle ortaya çıkan yeni deliller nedeniyle’ arananlar listesinde bulunuyor.

***

‘Önce serbest bıraktık sonra araştırırdık’

Mahkeme tarafından Karaoğlu ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor: “Yunus Durmaz ile irtibatlı olduğunun anlaşılması üzerine, şüpheli hakkında gözaltı emri verildiği, şüphelinin 17/10/2015 tarihinde gözaltına alındığı, savunması ve delil durumuna göre serbest bırakıldığı ancak şüphelinin ele geçirilen dijital meteryallerden elde edilen belge ve fotoğrafların incelenmesinden ve yeni delillerin ortaya çıkmasından sonra şüpheli hakkında Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği yakalama emri düzenlemiştir…” Açıkçası mahkemenin Ankara faillerinden Karaoğlu’nu önce sonra serbest bırakıp sonra ona ait belgeleri incelediği anlaşılıyor.

Kaynak: Birgun.net