Türkiye'nin dört bir yanında lise öğrencilerinin bildirilerine yenileri ekleniyor. Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri de bir bildiri yayınlayarak "Gençlik gelecektir, gelecek bizimdir" dedi.

Gerici eğitim politikalarına boyun eğmeyeceklerini belirten liseli öğrenciler, "Aydınlık, gökyüzü mavisi umutla dolu bir gelecek yaratmakta yine biz gençlerin ellerindedir" dediler.

Öğrencilerin bildirisi şu şekilde:

"Bağzı Gaziantep SBL Öğrencileri : "Karanlığın zindanlarına sırtımızı döneceğiz,liselerimizde karanlığı #TersYüzEdeceğiz "

İstanbul erkek lisesinde öğrencilerin okul müdürüne sırtını dönmesi ile başlayan ve okulunu sahiplenen, okulunu gericilerden, cihatçı savaş çığırtkanlarından ve onların temsilcisi görevi gören yandaş idarecilerinden korumak isteyen öğrencilerin duyarlı tutumu sonucunda ortaya çıkan bu protestolar, bildiriler bizlere gösteriyor ki karanlığa karşı geleceğe koşan, geleceği sahiplenen gençler bu topraklarda asla tükenmeyecek, liselerde despot müdürlere sırtını dönen öğrenciler aynı zamanda köhnemiş, gerici, gençleri yalnızlaştıran, onları adeta birer yarış atına çeviren bir eğitim sistemi yaratmak isteyen ve hayatlarının üstüne kara bulut gibi çökmüş bu gerici gürüha da sırtını dönmektedir.

Öncelikle isyan bayrağını çeken ve karanlığa, gericiliğe okullarında geçit vermek istemeyen tüm liseli arkadaşlarımızı selamlıyor, onları gün ışığı dolusu umutla, sevgiyle kucaklıyoruz ve sözlerimize başlıyoruz:

Bizler sosyal bilimler lisesi öğrencileriyiz, uzun lafın kısası avukat, yazar vb. yetiştirmek için kurulan bir okulun öğrencileriyiz. Ama bulunduğumuz okulda pek de bu yolda şeyler öğretildiği söylenemez. Seçmeli ders adı altında zorunlu Kur'an-ı Kerim dersleri, Arapça dersleri bize hiçbir şey katmazken, bu dalların öğretmenleri bizlere ağızlarından asla eksik olmayan AKP övgüleri ile konuşabiliyor mesela. Okulumuzda gerici cihatçı zihniyetlerden İHH stand açarken okul idaresine öğrencilerin okuduğu kitaplar ve giydiği elbiseler tehdit olarak görünüyor. Barıştan, demokrasiden laiklikten konuşmak yasaklanmaya çalışılırken şeriat naraları atanlar alkışlanıyor. Kadın arkadaşlarımız sık sık Ensarcı düşünce tarafından taciz ediliyor, giydikleri etekler, pantolonlar, taktıkları küpeler, sürdükleri ojelerden dolayı idare tarafından ağza alınmayacak hakaretlere maruz kalıyorlar. Kendileri gibi düşünmeyen öğrencilerin düşünmesi, okuması engellenmeye çalışılıyor. "Bizim fikirlerimiz, kitaplarimız okunmayacaksa okulda hiçbir şey okunmayacak." gibi tehditler savruluyor, öğrenciler tek tip bir hale dönüştürülüyor ve okulda oğrencilere bilimsel eğitim vermek yerine gerici düşüncelerle yoğrulmuş bir eğitim veriliyor. Biz diyoruz ki;

Hayatımızı talan eden bu güruh bizlere kan, gözyaşı, nefret ve gerici düşüncelerden başka hiçbir şey öğretemez ve gösteremez. Kaldı ki bizlerde bunları öğrenmek istemiyoruz. Bizler, bu toprakların gençleri Sabahattin Alilerin, Fakir Baykurtların öğrencileriyiz ve o Öğretmenlerimizin kalplerimize işlediği sevgiyi, umudu, barışı, demokrasi inancını savunacağımızı, Cumhuriyet değeri olan laikliği kazanacağımızı Bağzı SBL Öğrencileri olarak belirtiyoruz.

Gençlik gelecektir,gelecek bizimdir, aydınlık, gökyüzü mavisi umutla dolu bir gelecek yaratmakta yine biz gençlerin ellerindedir.

"Gelecek biziz, ve bunu biliyoruz!" CHE"

Kaynak: Birgun.net