Antalya'da Cumhuriyet Meydanı ile Attalos Heykeli arasında trafiğe kapalı alanda, 8 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Sanat Sokağı kapatıldı.

Cumhuriyet Meydanı ile Attalos Heykeli arasındaki alanda yaklaşık 115 kişinin küçük stantlar açarak el işlemeleri, resim gibi çeşitli sanatsal faaliyetler yürüttüğü ve yaptıkları bu ürünleri satarak geçimlerini sağladığı 'Sanat Sokağı' boşaltıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından 30 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Sanat Sokağı'ndaki stantların kaldırılması istendi. Esnaf sözcüleri İsmet İnönü Parkı'nda yeni stantlar yapılacağı ve buradaki esnafın oraya taşınacağının söylendiğini, ancak taşıma işleminin de yapılmadığını söyledi. Esnaf, sokağın boşaltılma nedeni olarak zabıta ekiplerinin bölge esnafının şikayetleri, tramvay yolunun genişletileceği, birçoğunun ürünleri kendi yapmadığı ve sokağın işportacılarla dolduğu yönünde sebepler gösterildiğini anlattı.


Sanat Sokağı'nın yeniden açılması için imza kampanyası da başlatıldı. 8 yıldır 115 esnafın buradan el emeği ürünlerini satarak evine ekmek götürdüğü belirtilen kampanyada, "30 Mayıs Pazartesi günü zabıta memurları gelerek artık Sanat Sokağı'ndaki stantların kaldırılacağını bildirdi. Stantlar kaldırıldı. Önceden haber vermeden, yeni bir yer gösterilmeden yapılan bu işlem sonucu 31 Mayıs'tan itibaren 115 eve ekmek girmeyecek. Sadece Antalya değil, tüm Türk halkının yardımıyla yeniden Sanat Sokağı'na kavuşmak isteyen emekçiler, bir imzayla destek olmanızı bekliyor" çağrısında bulunuldu.

Kaynak: Birgun.net