Geçtiğimiz hafta sonu başlayan Redaksiyon, Kurucu Fikirler Sempozyumu'nda 'Deneyim Atölyeleri' tamamlandı. Kadın, Doğa ve Yaşam, Emek, Köylü-Çiftçi Mücadeleleri ve Video Aktivizm Atölyesi ve Tersine Dünya Buluşmaları 'Deneyim Atölyeleri’ kapsamında gerçekleştirildi.

'TEORİ ATÖLYELERİ' BAŞLIYOR

11 Haziran Cumartesi, 11.00’da Teori Atölyeleri gerçekleştirilecek. Teori Atölyeleri, RedAtölye’de (Mithatpaşa Caddesi 45-15 Kızılay)11.00’da, Türkiye Nereye tartışmasıyla başlayacak. Güven Gürkan Özkan ve Cenk Saraçoğlu’nun sunumlarının yapılacağı oturumun ardından, 13.00’da 21.Yüzyılda Direniş Hareketleri oturumu başlayacak. Direniş Hareketleri oturumunda Gamze Yücesan Özdemir, Yalçın Bürkev ve Zafer Yılmaz yer olacak. 15.00’da ise Kriz Sonrası Dünya tartışmasında Korkut Boratav, Ümit Akçay ve Hayri Kazanoğlu yer alacak. Teori Atölyesi’nin son oturumu ise Ortadoğu ve Kürt Sorun başlığıyla gerçekleştirilecek. Bu oturumda, Fehim Taştekin, Fatih Yaşlı ve Melih Pekdemir yer alacak.

HAYALET BULUŞMASI

12 Haziran Pazar günü ise, 13.00’dan itibaren ODTÜ Vişnelik tesislerinde etkinlikler başlayacak. Tersine Dünya Okulu Çocuk Buluşmaları, Takas Pazarı, Şehir Kurma Atölyesi, Barınak Yapma Atölyelerinin gün boyu süreceği ‘Hayalet Buluşması’ kapsamında, 14.00’da Murat Meriç’le Müzikli Türkiye Tarihi söyleşisi gerçekleştirilecek. 15.00’da, Enver Aysever, Yaşar Aydın, Ahmet Abakay ve Kemal Göktaş’ın katılımlarıyla ‘Türkiye Nereye Söyleşisi’ yine Vişnelik'te yapılacak.

CERATTEPE BELGESELİ İLK KEZ GÖSTERİLECEK

12 Haziran Pazar günü saat 18.00’de yine ODTÜ Vişnelik’de Cerattepe Direnişi'ne ilişkin hazırlanan belgesel filmin ilk gösterimi gerçekleştirilecek. Gösterime, yönetmen Nurşen Çakır ve Cerattepe direnişinden Sercan Dede'nin de katılacak.

PİLLİ BEBEK KONSERİ

Kurucu Fikirler Sempozyumu, Vişnelik Çim Amfi’de Pilli Bebek Konseri ve Murat Meriç’le 45’likler konseri ile sona erecek. Konser 19.00’dan itibaren başlayacak.

Kaynak: Birgun.net