BİRGÜN / ANKARA

Yaptığı basın açıklamaları nedeniyle gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek’in gözaltı süresi uzatıldı. Yüksek’in gözaltına alınması ve gözaltı sürecinin uzatılması Ankara’da protesto edildi. “Siyasi operasyonlara son verilsin. Müzakere sürecine dönülsün. Eş Genel Başkan Yüksek’e Özgürlük” pankartı açarak Yüksel Caddesi’nde eylem yapan DBP Ankara İl Örgütü üyeleri, “Kamuran Yüksek’e Özgürlük” sloganı attı.

DBP Ankara İl Örgütü adına açıklama yapan Mesut Özer, “Yüksek, makam aracının önü kesilerek gözaltına alındı. Aynı günün gecesi Yüksek’in çalışma odası ve Diyarbakır'da kaldığı evi hukuksuz bir şekilde basılarak arandı. Özel eşyalarına el konuldu. Tüm bu gelişmelerin ve yaşanan baskıların Kürt sorununu demokratik yollarla çözmek istemeyen bir anlayışın ürünü olduğunu ve tamamen siyasi amaçlı sindirme politikaları olduğunu, Kürtlerin siyaset dışına itilme amacı taşıdığını biliyoruz” diye konuştu.

Yüksek’in gözaltı gerekçesinin basın açıklaması yapmak olduğunu ifade eden Özer, “Düşünün ki siyaset yapsın diye kurulmuş bir partinin eş genel başkanı konuştuğu için gözaltında ve tutuklanma riski ile karşı karşıyadır” diye konuştu. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve barışın egemen olması için mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirten Özer, “Barışın ve hukukun bu topraklarda egemen olması için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Birgun.net