Adana'da Suriyeli 52 yaşındaki Al Usi, iddiaya göre eşi 48 yaşındaki Rima Huraki'yi kulağındaki altın küpeleri vermediği için dövdü. Kulağından yaralanan ve gözü moraran kadının şikayeti üzerine kocası gözaltına alındı.

'nın haberine göre; Ali Usi ve Rima Huraki çifti 10 çocuklarıyla birlikte 2 yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak Adana'ya yerleşti. İddiaya göre Ali Usi eşine sürekli şiddet uygulamaya başladı. Geçtiğimiz gün eve gelen Ali Usi, eşinin kulağındaki altın küpeleri istedi. Ancak Rima Huraki küpeyi vermek istemedi. Bunun üzerine Usi, eşini dövüp kulağındaki küpeyi de çekip alarak evden ayrıldı. Kulağından yaralanan ve gözü moraran Huraki'nin çığlıkları üzerine eve gelen komşuları durumu polise bildirdi. Huraki bir çocuğuyla birlikte Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan Huraki'nin sağ gözünün aldığı darbeler sonucunda morarıp şiştiği görüldü. Tedavisinin ardından hastaneden taburcu olan Huraki polise ifade verdi.


'EVLENDİĞİMİZDEN BU YANA ŞİDDET UYGULAR'
Tercüman eşliğinde polis merkezinde ifade veren Rima Huraki, 2014 yılında Türkiye'ye geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Eşim evlendik evleneli bana sürekli şiddet uygular. Türkiye'ye gelince burada da bana şiddet uygulamaya devam etti. Bu nedenle daha önce bir kez kocamı polise şikayet ettim. Şikayetten sonra kocama evden uzaklaştırma cezası verdiler. Ancak buna rağmen eşim eve gelip bana şiddet uygulamaya devam etti. Son olarak kocam küpelerimi zorla almaya çalıştı. Direndiğim için küpelerimi çekerek alınca kulağım yaralandı. Küpeleri satıp paraya çevirmek istediği için almaya çalıştığını düşünüyorum. Bir süre sonra sakinleştikten sonra küçük çocuğum beni sinirlendirdi ben de ona bağırınca eşim bana yine şiddet uygulamaya başladı. Bu kez de bana hem küfür edip hem de yumrukla dövdü. Sonrada benim boğazımı sıkıp öldürmekle tehdit ederek evden kaçtı."
Huraki ifadesinin ardından kocasından şikayetçi de olduğunu söyleyince polis Ali Usi'yi bularak gözaltına aldı. Koca Usi ise eşinin suçlamalarını kabul etmediğini söylediği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net