BirGün ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nı devre dışı bırakarak, eğitimin planlanması ve yönetimini iktidara yakın vakıflara bırakacağı gerekçeleriyle eleştirilen Türkiye Maarif Vakfı’na, kendisine yakınlığıyla bilinen isimleri atadı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli heyeti üyeliklerine, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan’ı seçti.

Tapelerden üyeliğe
Vakfın başkanlığını da üstlenen ve ‘’başkanlık sistemini hukuk devletini koruyacak bir fren sistemi kurulması koşuluyla Türkiye için demokratik bir model’’ olarak gördüğü yönündeki düşünceleri ile bilinen Stratejik Düşünce Enstitüsü eski başkanlarından Prof. Dr. Birol Akgün de Erdoğan tarafından atanan isimlerden oldu.

Cumhurbaşkanı’na tanınan kontenjan çerçevesinde atanan diğer iki isim de AKP eski Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ile Gülen Cemaati tarafından kullanıldığı bilinen bir internet sitesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesinin tapeleri yer alan AKP milletvekili adayı Selim Cerrah oldu.

Vakıf imzası
Mütevelli Heyeti’ne atanan isimlerin vakıf bağlantıları da dikkati çekiyor. İlk türbanlı bakan olan Prof. Dr. Aysen Gürcan’ın, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın da yönetim kurulunda bulunduğu TÜRGEV’in genel kurul üyeliğini yaptığı biliniyor.

Rize İmam Hatip Lisesi mezunu Selim Cerrah’ın özgeçmişinde ‘’Milli Gençlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun kurucusu ve üyesi’’ bilgisi yer alıyor.

72 yaşına kadar görev yapma hakkına sahip olacak mütevelli heyeti üyeleri yüksek maaşın yanı sıra diplomatik pasaport taşıma hakkına da sahip olacak.

Kaynak: Birgun.net