Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın Ensar Vakfı’na ait evde yaşanan çocuk tecavüzleriyle ile ilgili soruya verdiği yanıt bir haftadır tartışılıyor. Tan, sosyal medya ve partisi içinden gelen eleştirilere yanıt verdiği bir basın toplantısında o sözlerini tekrarladı:

“...bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak veya HDP’li bir belediyede buna benzer bir şey olduğu vakit bütün bir HDP camiasını suçlamak veya bütün MHP’yi suçlamak veya bütün CHP’yi suçlamak, bu da yanlış bunu söylüyoruz. Ama bu kimseyi kesmiyor, niye kesmiyor? Ya bütün vakıf ve cemaatlere küfredeceksin. Hükümete küfredeceksin. Veya tüm bunları koruyup kollayıp tüm bunların üstünü örtmeye çalışacaksın. Ben ikisini de yapmıyorum."

Bu hafta içinde konuyla ilgili bir toplantı yapan HDP Kadın Meclisi üyeleri Altan Tan’ı Twitter’dan eleştirdi.

Erkek kavgasına, erkek olarak kayıtsız(!) kalamayan Altan Tan'ın söylediklerini kabul etmiyoruz. Konu; seks, cinsellik değil ÇOCUK İSTİSMARI

— HDP Kadın (@HDPkadin) April 13, 2016

“Erkek kavgasına, erkek olarak kayıtsız (!) kalamayan Altan Tan’ın söylediklerini kabul etmiyoruz. Konu; seks, cinsellik değil, çocuk istismarı” sözleriyle gösterilen tepki MYK toplantısında da yine kadın üyeler tarafından gündeme getirilecek.

Partinin yönetim organı Merkez Yürütme Kurulu’na taşındı
Önce sosyal medya üzerinden başlayan tepkiler şimdi başka bir platforma, partinin yönetim organı Merkez Yürütme Kurulu’na taşındı.

Şimdi bu eleştiriler partinin bugün sabah toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nda ele alınacak. HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, konunun MYK toplantısında ele alınacağını söyledi. Ancak konuyla ilgili henüz Altan Tan’a parti kanallarından ulaşan bir bilgi yok.

Al Jazeera’den Gonca Şenay'ın haberine göre, yaptığı açıklamaya ilişkin olarak Altan Tan ile temas kuran bir partili de olmadı ve “Tan, tepkileri basın üzerinden takip ediyor.”

Altan Tan’ın bu sözlerinin MYK’da nasıl ve hangi taleple gündeme geleceği de belli değil. Tan hakkında bir işlem yapılması talebi gündeme gelirse bu MYK sonrasında yapılacak açıklamayla belli olacak.

Kaynak: Birgun.net