Almanya'nın Chemnitz kentinde bu sabah saatlerinde büyük bir terör alarmı verildi, ancak fiyaskoyla sonuçlandı.

Almanya'nın doğusunda bulunan Chemnitz'de bu sabah saatlerinde büyük bir terör alarmı verdi. Suriye'den gelen sığınmacılar arasına karıştığı ileri sürülen Jabir A. adındaki bir gencin bombalı saldırı hazırlığında olduğunu ileri süren polis, gece boyunca kaldığı evin etrafını sararak operasyon düzenlendi. Fritz-Heckert semtinde bazı evleri boşaltan polis, kimseyi bölgeye yanaştırmamamk için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca sosyal medya üzerinden vatandaşlara polisin aldığı güvenlik önlemlerinin resimlerinin çekilip dağıtılmaması için uyarıda bulunuldu. Bölgedeki vatandaşların evlerinden çıkmamasını da istedi.

Evrensel'in haberine göre, gece boyunca hazırlıkları yapılan büyük operasyon öğlene doğru büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı.

Bombalı saldırıda olduğu ileri sürülen Jabir A.'nın kaldığı evin kapısı büyük bir patlamayla polis tarafından açıldı. Ancak patlamanın evde bulunan malzemelerden mi, polis tarafından kapının açılması için mi yapıldığı belli değil. Evde A. bulunmazken, patlamada kullanılmak üzere hazırlanan malzemelerin bulunduğunu ileri sürdü.

Daha önce uzun zamandan beri istihbarat örgütü tarafından takip edildiği ve bombalı saldırı hazırlığında olduğuna kanaat getirildiği için operasyon yapma kararı alındığı ifade edilmişti Geçen yıl Almanya'ya sığınmacılar arasında geldiği tespit edilen A.'nın özellikle havaalanlarına yönelik saldırı planladığı iddia polis tarafından edildi.

Saksonya Eyalet Kriminal Dairesi Sözcüsü Tom Bernhardt, operasyonun büyüklüğünün tehlikenin büyük olduğu anlamına geldiğini söyledi. Ancak bu kadar büyük bir operasyonun büyük bir fiyaskoyla sonuçlandığı bir süre sonra ortaya çıktı. Polis daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşlardan yardım isteyerek, zanlının aranmaya devam edildiği açıklamakla yetindi.

Kaynak: Birgun.net