Almanya devlet televizyonu ARD’de yayınlanmasının ardından sosyal medyada hızla yayılan “Erdowie, Erdowo, Erdowahn” adlı şarkı nedeniyle Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Micheal Erdmann’ın Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmasına Almanya muhalefetinden tepki geldi.

imc tv'deki habere göre, Almanya’da siyasiler, Erdmann’ın Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmasına tepki gösterdi.

Yeşiller Partisi milletvekili ve Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth “Türkiye hükümeti, Federal Alman Hükümeti’nin Türkiye’de hukuk devletinin gittikçe çökmesiyle ilgili olarak içinde bulunduğu gürültülü sessizliğin tadını çıkarıyor” dedi.

Roth, federal hükümetin izlediği mülteci politikasıyla Türkiye’ye karşı “ölümcül bir bağımlılık” içine girdiğini söyledi.

Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen de Almanya Birinci Kanalı ARD’ye verdiği demeçte, AB-Türkiye anlaşması uğruna temel haklardan feragat edildiğini söyledi:

“Anayasada yer alan temel haklarımızın Avrupa Birliği-Türkiye anlaşmasının bayağı sunağında kurban edilmemesi gerektiğini düşünüyorum”

Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açık bir pozisyon alması gerektiğini vurgulayan Dağdelen “Erdoğan’ın eli hâlihazırda Almanya’ya kadar uzanıyor. Dışişleri Bakanlığı basın özgürlüğünü savunmak için artık açık bir tutum almalı” dedi.

Kaynak: Birgun.net