PayPal Türkiye piyasasından çekiliyor. PayPal'ın BDDK lisans başvurusunun kabul edilmemesi olarak gösterilen gerekçede, 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye'deki PayPal müşterileri hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacak.

PayPal kullancılarının 6 Haziran 2016 tarihine kadar hesap bakiyeleri 15 TL / 10 $ / 10€ altında olan tutarları çekmeleri mümkün olmayacak. PayPal'ın Türkiye'de geçerli bir banka olmamasından dolayı da hesaplarda kalacak paraların akıbeti belli değil.

ALİKEV destekçilerinden Utku Kalı, "bu sebeplerle hesabında para olanların sosyal sorumluluk projeleri kapsamında STK’lara bağış yapmaları oldukça yararlı olacaktır" çağrısında bulundu.

PayPal ile nasıl bağış yapılır?

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın PayPal adresine (www.paypal.me/alikev) girilerek bağış yapılmak istenen tutarın yazılması yeterli. Sonrasında ise PayPal kullanıcı adı ve şifresiyle Paypal oturumu açılarak bağış onaylanabilir.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı Hakkında

Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıktı.

[email protected]

www.alikev.org

Kaynak: Birgun.net