Ankara Valiliği’nin hacker grubu Redhack’a yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu’nun emniyette işkenceye maruz kaldığı iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirmesi üzerine avukatlar ile birlikte CHP Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi ve Murat Emir’in Ankara Emniyet Müdürlüğüne gözaltılar ile görüşme talebi yine olumsuz sonuçlandı. Avukatlar, görüşme izni verilmemesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde tutanak tutarak dağıldılar.

Konu ile ilgili Ali Haydar Hakverdi ve Murat Emir’in açıklamaları:

Ali Haydar Hakverdi’nin açıklaması:

“Redhack üyesi olduğu gerekçesiyle 8 gündür gözaltında olan ve işkence gördüğü iddia edilenlerle görüşme isteğimiz Ankara Emniyet Müdürlüğünce engellendi. Bu süreçte görüş engellemeleri işkence iddialarını güçlendirmektedir. Avukatının müvekkili ile görüşünün engellenmesi kabul edilemez. OHAL bahanesiyle her geçen gün hak gasplarının artması kaygılarımızı arttırıyor. Yetkililer, görüş yasağını kaldırmalı ve avukatlar görüşmelidir. Görüş yasağını savcılık mı yoksa Damat Albayrak mı istiyor bilmiyoruz ama biz bu uygulamanın bir an önce son bulmasını istiyoruz.”

Murat Emir’in konuyla ilgili açıklaması:

“Redhack üyesi olduğu iddiasıyla 8 gündür gözaltında olan Taylan Kulacoglu ve arkadaşlarını görme talebimiz bir kere daha engellendi. Gerekçe gösterilmeksizin yapılan bu engellemeler işkence iddialarını daha güçlü hale getirmektedir. Avukatları ve bizler yasağın kalkması ve görüş yapılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kamuoyunun bilgi alma hakkı ve avukatların görüş yasağının sona ermesini istiyoruz. OHAL’e de OHAL bahane edilerek yapılan tüm hukuksuzluklara da bir an evvel son verilmelidir”

Kaynak: Birgun.net