Antep’te yakalanan IŞID militanlarının üzerinden Cemevi’ne ait fotoğrafların çıkmasına ilişkin bir basın açıklaması yapan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “IŞİD teröristlerinin üzerinden çıkan fotoğraflar, belirli bir planın parçasıdır” dedi.

Antep'te IŞİD'lilerin üzerinden cemevi fotoğraflarının çıkmasına ilişkin CHP Milletvekili Mehmet Tüm bir basın açıklaması düzenledi.

“Son dönemlerde cemevlerine karşı yapılan saldırılar, Gaziantep’te IŞİD teröristlerinin üzerinden çıkan cemevine ait fotoğraflar ile yeni bir boyut kazanmıştır" diyen Tüm, "Bu olay, Alevilere karşı sistematik ve sinsi bir planın olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu çok tehlikeli bir gelişmedir. Hükumet önlem almak yerine izlediği yanlış politika ve söylemlere devam etmektedir. Ülkemiz her geçen gün, yeni bir kaosla, yeni bir güvenlik sorunu ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Yaşananlar karşısında Aleviler büyük tedirginlik ve endişe içerisindedir. Çünkü Türkiye , adım adım bir mezhep çatışmasının içerisine sürüklenmek isteniyor" ifadelerini kullandı.

Önlem alınmadığı takdirde olacakların sorumlusunun hükümet olduğunu belirten Tüm, "Olası bir olay ve can kaybından sonra alınacak önlemler, hiçbir anlam ifade etmeyeceği gibi, toplumsal barışımızı da bozacaktır. Bu konuda hükumeti ve ilgili kurum ve kuruluşları bir kez daha uyarmayı görev sayıyor, konunun yakın takipçisi olacağımızı basınımızın ve kamuoyumuzun bilgisine sunuyorum" dedi.

Kaynak: Birgun.net